25. tammikuuta 2014

Vain järki puuttuuLoppukäyttäjä testaa tuotetta valmistusprosessin eri vaiheissa. Pötkötystuntuma, tuoksu, maku ja piehtaroimiskelpoisuus ovat testi-insinööri Skoobin mielestä 400 g:n kohdalla tyydyttävät.

Jos Novitan langoista on sanottava jotakin hyvää, se on saatavuus. Saatavuus on samalla s**tanasta. Tarjonta nimittäin luo kysyntää

Marketti hankkiutui eroon Huopasen lopuista asiakasystävälliseen hintaan. Minä olen se asiakas, jonka ”–40 % !” sokaisee, jos tarjolla oleva lanka on enimmäkseen luonnonkuitua. Vyötteen mukaan Huopanen on "100 % huopautuvaa villaa". Jäljellä olevat värit olivat tarjouksessa hyvästä syystä. Ostin viisi kerää maissin väriseksi väitettyä lankaa. Väristä tulee mieleen 70-luku. En muista aikaa hyvällä.

Kokeneemmat ovat kertoneet, että Huopanen toimii parhaiten pannu- ja muiden alusien materiaalina. Suunnitteilla on ollut tehdä koiralle autoon makuualusta, jota voisi käyttää penkinlämmittimenä itsekin, siis perslettu. Tarjonta ja kysyntä kohtasivat Jyväskylän Minimanissa tammikuisena pakkaspäivänä lumitimanttien kimmeltäessä koivujen rungoilla ja tiaisten availlessa sateisen syksyn käheyttämiä kurkkujaan.

Virkkasin koukulla no 7 satakunta ketjusilmukkaa ja jatkossa pylväitä. Homma oli puuduttava. Mitä järkeä on virkata puolen kilon lakana, joka suotuisissa olosuhteissa huopuu koneessa uuninpellin kokoiseksi lätyksi? Sen kokoisen villakangaspalan saa kangaskaupasta helposti, nopeasti ja halvalla. Vastaus: järkeä ei ole.

Peitosta tuli tylsä. Ennen huovutusta siihen on kehiteltävä lisäväriä. Apua! Onko Puron työstäminen muokannut käsitystäni huopatekstiilien värimaailmasta?

Lanka: Novita Huopanen, 100 % huopautuva villa, 100 g = 157 m, puikko-/ koukkusuositus 8 tai 10, väri 237/ maissi
Koukku: no 7
Langan menekki: 500 g
Aihion koko ennen huovutusta: 75 x 105 cm
Aihio valmistui 18.1.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti