3. tammikuuta 2015

Kumpikin puoli käy


Taannoin oli hirveä hinku tehdä kaulaliina, jonka kumpikin puoli näyttäisi samalta. Mallitilkkuihin asti päätyi helmineuleen keskelle upotettu joustinneulepalmikko. Suureellinen suunnitelma kutistui pian päähän meneväksi. Ei tullut tuluskukkaroa, mutta kätevä peruspipo.

Herkkyyskausi kaksipuoliselle kaulaliinalle jäi. Kohta silmiin osui kriteerit täyttävä, simppeli mallineule. Titityyn hyllystä käsiin hakeutui taivaallisen kaunis villa-alpakkasekoite. Puikoilta putosi reilut puolitoista metriä kaulaliinaa.

Olisi kelvannut itselle, sillä granaatinpunainen väri on niin minun kuin olla voi, mutta menin lupaamaan liinan puolisolle. Jos oikein nätisti pyydän, saan ehkä joskus lainata. Kuva valehtelee, minkä ehtii. Livenä väri on tumman mustaherukkasoseisen punkkuinen, eikä sähkönsininen miksaus hypi silmille ensinkään. Tummista tummin punainen granaatti on itse asiassa suosikkikorukiveni.

Berrocon Ultra Alpaca Lightia on äääääärimmäisen miellyttävä neuloa. Villainen puolikas tehnee sen, että alpakan perunajauhoinen pehmeys pysyy aisoissa. Pinta on maltillisen matta ja kierre passeli. Odotan käyttäjäkokemuksia ja raporttia kulutuskestävyydestä.

Näin vuodenvaihteessa moni mittailee mennyttä. Laskeskelin, että vuonna 2014 tein noin 5,5 kg neuleita. Enpä olisi uskonut. En halua tietää, paljonko lankaa odottaa varastossa jatkojalostamista. Ne on jotenkin poikineet siellä.

Malli: Knick-ohjeen tekijän mukaan mallineule ei ole hänen oma keksintönsä. Teoskynnys tuskin ylittyy ja silmukkamäärä on säädetty omaan tarpeeseen, joten ns. malli lienee ns. Trad.
Lanka: Berroco Ultra Alpaca Light, 50 % super fine alpaca, 50 % Peruvian wool, 50 g = 133 m, puikkosuositus 3,75, käsinpesu viileässä vedessä, väri 42183 garnet mix
Puikot: Knit Pron koivuiset 3,5
Menekki: 185 g
Valmis: 2.1.2015
Fiilis: Tämä väri! Tämä lanka! Ja niin kätevä mallineulekin!

2 kommenttia:

  1. Niin kaunis pinta, että menin heti lisäämään Knickiä kirjastooni. Hupsis, se oli jo siellä!

    VastaaPoista