21. elokuuta 2017

Ley lines, linjakas ihana


Malli on nerokas. Se on simppeli ja jujukas. Huivissa on kaksi oikeaa puolta, mikä on aina erilliskiitoksen aihe: Kiitos! Muoto toimii täydellisesti. Olen käyttänyt huivia paljon ja tulen käyttämään alati enemmän. Se on ihana. Tämä ei ole mielipide saati vaihtoehtoinen fakta.


En muista, missä kiinnitin malliin huomiota ensimmäisen kerran. Ehkä Ravelryssä. "Alkuperäinen" Locatellin olmin kalpea Ley lines näytti silmissäni, noh, kalpean olmilta. Ja hankalalta. Liian isoltakin. Rakenne jäi kuitenkin kiehtomaan ja kaihertamaan. Jonkin virkeämmän värisen toteutuksen näin livenä, olikohan männä vuonna, Titityyssä, ja siitä se ajatus sitten lähti, toteutuakseen jo vuotta myöhemmin.


Lanka oli värin puolesta hutiostokseksi tuomittu, suloisen pehmeä alpakka-puuvillasekoite. Verkkokaupasta ostin. Näytöllä näytti makuuni kutkuttavan rajun pinkiltä ja roosalta. Pinkiltä!!! Paketista paljastui raakaa ja pölyistä radan varren vadelmaa.

Lanka kypsyi varastossa ainakin kaksi vuotta. Kypsyi tasapainoiseksi, marjaisaksi, sopivan hapokkaaksi. Kuvissa väri on vähän vaimea. Syytän nurmikkoa ja pensaita (en esimerkiksi allekirjoittaneen puista kuvauspaikanvalintasilmää tai kuvankäsittelytaidon ilmeisiä kehittämistarpeita). Toisaalta väri näyttää vaihtelevan tosielämässäkin valaistuksen ja ympäristön mukaan tosi oudosti. "Epävakaa vadelma" ei liene kuitenkaan valmistajan antama myyntinimi.


Neulominen oli hauskaa ja helppoa. Koko ajan tiesi, että tästä tulee hyvä. Toteutukseni on ohjekokoa hivenen pienempi, käyttökelpoisuudessaan vertaa vailla. Saatan neuloa mallin toistekin.

N:lle kiitos neulemalleilusta!

Malli: Ley Lines (Joji Locatelli). Maksullinen ohje.
Lanka: Manos del Uruguay: Serena, 60 % baby alpaca, 40 % pima cotton, 50 g = 155 m, puikkosuositus 3,5 - 4 mm, tiheys 22-26 s = 10 cm, kuiva- tai käsinpesu, tasokuivaus, väri 6411
Puikot: Knit Pro pyörö, 3,5 tai 3,75
Menekki: 150 g
Valmis: 6/2017
Fiilis: Hallelujahuu, jee & jee!

2 kommenttia: