12. lokakuuta 2019

Puoli kilometriä lankaa mutkalle



Nämäkin lankakaapin aarteet odottivat jokusen tovin ennen puikoille päätymistä. Neuloin harmaan kirjavasta Silk Blendistä yhden huivin jo 2014. Se huivi on rakas ja huolella käytetty. Keränen keltaista oli jossain välissä ilmestynyt piristämään synkän sorttista Silk Blend -jemmaa.

Osa harmaan jämistä muutti jokin aika sitten uuteen kotiin, jossa valmistuivat pikapikaa huiviksi.  Siitä se ajatus sitten lähti.


Malli on vanha tuttu, Kuhan - eli otin puikot, lankaa ja ryhdyin toimelle. Harkitsin hetken jopa jonkin mallin mukaan etenemistä, mutta langan riittävyys mietitytti. Suunnitelman virkaa toimitti sitten kolme suuntaviivaa: tee niin iso huivi kuin langoista suinkin saa, käytä feather and fan -kuviota ja viimeistele reuna keltaisella i cord -päättelyllä.

Huivista tuli hyvän kokoinen, aaltoja on ja i cord -reunus. Mustaa ja keltaista lankaa jäi nöttöset, mutta eiköhän niistä eroon pääse.


Manosin lanka on niiiiin ihanan pehmeää ja lutusta, että on sama, miltä kaulanlämmike näyttää. Huivista tuli kiva, hyvä ja mukava. Toimii!

Malli: Kuhan (eli oma viritelmä)
Lanka: Manos del Uruguay Silk Blend, 70 % merinovilla, 30 % silkki, 100 g = 270 m, puikkosuositus 3,5 - 4, neuletiheys 22-24 s = 10 cm, hellävarainen käsinpesu ja tasokuivatus, värit 7570 Eclipse ja pari muuta.
Puikot: 4,5 tai 5
Menekki: 190 g
Valmis: 10/2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti