23. marraskuuta 2019

Pipo/ pään säilytysratkaisu


Neulekuvioita esittelevästä kirjasta löytyi kiva litteää palmikkoa muistuttava malli. Olin kopioinut kaavion joskus, mutta en muka kyennyt ymmärtämään, miten silmukoiden kierrot oli tarkoitus tehdä. Päätin oppia tekemällä.

Loin 110 silmukkaa. 102 olisi riittänyt, vähempikin. Sommittelin kuvioryhmän etuosaan ja joustimen kuvioon sopivaksi. Pidän lyhennetyillä kerroksilla muotoillusta reunuksesta, mutta enpä sitten toiminut mieltymykseni mukaan. Matkan varrella aloin epäillä, että neuleen pitäisi olla tiiviimpi. Kuvion ja kavennuksen yhteensovittaminen meni toisella puolella vähän sinne päin. En purkanut enkä vaihtanut pienempiin puikkoihin, vaikka kyseessä on pikkuneule ja lanka sen oloista, että kestää uudelleen neulomista.

Sitä saa, mitä tulee. Tuli tilava pään säilytysratkaisu. Olen viihtynyt pipon uumenissa. Kuviomallia käytän varmaan toistekin, ehkä Gilliattiakin. Lanka on miellyttävää neulottavaa, mukavan pyöreää ja joutuisaa. Villanhoitoainekäsittelyn jälkeen neulos asettui ja vaikuttaa vallan sopivan tiiviiltä. Langalle vahva suositus, vaikka kerässäni oli solmuja kaksin kappalein.


Malli: Kuhan Apaja (eli oma viritelmä) -pipo
Lanka: De rerum natura Gilliatt, 100% merinovilla, 100 g = 250 m, puikkosuositus 4-5, 18 x 26 = 10 x 10 cm, käsinpesu, väri 310601 Nuit
Puikot: 4,5
Menekki: 55 g
Valmis: 11/2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti