19. tammikuuta 2020

Vihreä villapaita

Neuloinpa toisenkin Kirrmaierin mallin. Vienolla v-pääntiellä varustettu rento raglan neulotaan ylhäältä alas pyörönä. Niska ja helma muotoillaan lyhennetyin kerroksin. Reunat huolitellaan i-cordilla. Yritin olla ovela ja torjua suunnittelijan ilmeistä avaruuskaulustaipumusta aloittamalla kauluksen pienellä silmukkamäärällä, pienillä puikoilla ja napakalla käsialalla. Lisäsin hyvissä ajoin silmukoita hihoihin. Varmistin riittävän väljyyden torsoon. Langat valitsin oman mielen mukaan ja pääsin taas säätämään silmukkamääriä (koska kieltäydyn neulomasta peltiä).


Mallista neulomisen ongelma on, että suunnittelijat neulovat itselleen sopivia vaatteita. Pitäisi löytää suunnittelija, joka on suunnilleen saman mallinen, kokoinen ja tyylinen, kuin itse on. Tai sitten pitää oikeasti osata soveltaa - tai olla onnekas. Juuri puikoilta pudonnut paita todistaa tuurista. Vaikuttaa vahvasti suosikkivaatteelta.

Niskaan täytyy kyllä ommella jokin kanttinauha estämään lörpsähtämistä. Helma rullaa jonkin verran, mutta pystyn elämään sen kanssa. Vihreä väri on aina ollut minulle vähän hankala, mutta tämä koktail tuntuu hyvältä. Kameralle sävy on näköjään ylivoimainen. Ja Blogger tekee vaihteeksi kappalejaolle mitä sattuu.




Malli: Daydream / Heidi Kirrmaier
Lanka 1: Drops Alpaca, 100 % alpakka, 50 g = 167 m, puikkosuositus 2,5 - 3,5, tiheys 23 s x 30 krs, käsinpesu max 30 C, tasokuivaus, väri 7238/vihreä ruoho
Lanka 2: Holst Garn Coast, 55 % merinovilla, 45 % puuvilla, 50 g = 375 m, väri Dark apple
Puikot: 3,5 - 4
Menekki: 460 g
Valmis: 1/2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti