6. heinäkuuta 2014

Farssi vai tragedia, Semilla?

 
Kaipasin sinistä villatakkia. Lankakaupassa oli tarjous. Tietäähän sen, mitä siitä seuraa.

Olin kuullut jossain jonkun neuloneen villatakin 350 g:sta Semillaa. Se ihminen oli isompi kuin minä. Ostin raikasta sinistä 350 g. Aloin neuloa. Kokemus opetti pian, että aina oikein -neule ahmii kaameat määrät metrejä. Epäily langan riittävyydestä ajoi takaisin kauppaan. Oliko sinistä vielä jäljellä? Ei ollut.

Näppärästi visioin villatakin etumukseen raitoja. Värivalikoima houkutteli todella vähän. Nyt vasta huomasin, että langan mainostettiin huopaantuvan. Sieluni silmin näin virkeän nyppykasvuston ja peltilevyiksi huopaantuneet kainalot. Tukin sisäisen kidan, joka kommentoi tilannetta isoilla kirjaimilla ikävään sävyyn, ostin turkoosia ja ihan vain suunnitelmien muuttumisen varalta kerän vaaleaa harmaata.

Palasin neuleen pariin. Turkoosi näytti ihan kivalta, harmaa ei. "Ihan kiva" on arviona vähän kuin beige värinä. En antanut aavistusten häiritä. Tikuteltuani tovin raitaa, myös turkoosin langan riittävyys alkoi askarruttaa. Entäpä, jos raitaa on pakko neuloa hihoihinkin? Takaisin kauppaan, mars.

Jokusen hetken vielä jatkoin, ennen kuin tunnustin tosiasian: Tekeleestä ei ole tulossa haaveilemani sininen villatakki.

Puranko? En. Vielä. Maailmaan ufoja mahtuu. Luomuvilla saattaa kyllä maistua koille ja sen kavereille, eikä se villa ollut tarjouksessakaan halpaa, joten kyllä harmittaa.

Lanka: BC Garn Semilla, 100 % luomuvilla, 50 g = 160 m, puikot 3,5 - 4,5, käsinpesu

3 kommenttia:

 1. Minusta tuo on AIVAN ihanan näköinen väriyhdistelmä.

  Itse ehkä purkaisin jos neule on vasta alussa, mutta jos se on jo pitkällä ja puuttuu esim. hihat niin ehkä tekisin ne valmiiksi.

  Kuinka paljon sinulla nyt on lankaa? Ainaoikein-neule vie enemmän lankaa kuin tavallinen. Se vetää sen verran kasaan. Jos purat niin langasta tulee varmaan ihania huiveja tai pipoja.

  VastaaPoista
 2. Minulla on tuota lankaa 30g:n nysä. Vyötteessä F oz 111 ja P 72. Eipä taida olla mitään apua.

  VastaaPoista
 3. Iso kiitos teille!! Lankaa on jäljellä sen verran, että kyllä tästä lyhyt-/tiskarinhihainen takki syntyy - jahka toivun tästä oman hölmöilyn aiheuttamasta tunnekuohusta... Tarkemmin katsottuna tuo väriyhdistelmäkin alkaa vaikuttaa mukavan raikkaalta :-)

  VastaaPoista