3. toukokuuta 2015

Kananen laskeutui Römpsööhön

Kananen puhuu kielillä: "TitiTyyn-kevät-KAL-vol-kol!"
Muistatko Römpsöön, tuon suositun, joskaan ei pidetyn matkakohteen? Matkatoimisto Kananen on erikoistunut neuleretriittilomiin. Kone tekee välilaskun Römpsööhön, jossa aina joku matkalainen jää kyydistä. Ensimmäinen tunnettu pudokas oli nimeltään Ellu. Saarelle onkin pesiytynyt melkoinen päättömien kanojen yhdyskunta. Siellä ne munii ja räpiköi ja kaakattaa mahtavia matkamuistoja. Terveiset täältä aurinkoisesta Römpsööstä. Ruoka on hyvää ja lankabaari auki ympäri vuorokauden.

Ensin aloitin pallopääpipon. Jo kahden sentin matkan jälkeen alkoi resorin joustovara epäilyttää. On epäilyksiä, joita kannattaa tutkia tarkemmin. Minä se vaan neuloskelin otsalohkoon nurjien silmukoiden keskelle oikeilla ympyräkuvioita Lesley Stanfieldin neulemalli numero 53:n innoittamana. Puolivälissä pipoa sitten tutkin. Piposta oli kuin olikin tulossa liian pieni.

"Kyllä, koolla on väliä", napauttaa Kananen. "Mun päähän ei mee [tähän mösaan ollenkaan]."
Lannistumatta aloitin uudemman kierroksen. Poimin Stanfieldin Kauneimman neulemallit -kirjasta palmikkoruutukuvion no 84, muokkasin sitä ja oikein laskemalla laskin, miten parhaiten osutan sen pipan etupaneliin. Sijainnilla on väliä, kun reunus on muotoiltu lyhennetyin kerroksin niin, että pipolla on tunnistettava etu- ja takapuoli. Tulos oli ihan takapuolesta. Meni vinoon. Huomasin tämän neulottuani puolisen pipoa.

Siinähän tepastelin hetkisen juoksuhiekkarannalla. Valitsin helpoimman ulospääsyn. Silkkaa sileää sen muotoillun reunuksen jatkoksi. Kaikkea ei tarvinnut purkaa, sillä toinen, korjattu reunus oli sentään uusiokäytettävissä.

Vielä pitää jännittää, miten eripariset langat kestävät uppokasteen. Tein pipon kaksinkertaisella langalla, jossa yksi on villan ja puuvillan sekoitusta ja toinen merinovillan ja silkin. Silkkisekoite näytti jo vyyhdillä melko nöyhtäiseltä, mutta silkki antaa neuleelle somaa hohdetta. Yhdistelmä tuntuu mukavalta ja pehmeältä. Valmis pipo pääsee kuviin, kunhan joutaa.
"Kun näin kiitoradan, luulin tulleeni Luklaan. Missä on lähin lankabaari?"
Malli: wuaah ha haa
Lanka 1: Holst Garn Coast, 55 % villaa, 45 % puuvillaa, 50 g = 375 m, puikkosuositus 2,5 - 3,5, väri dark navy
Lanka 2: BC Garn Silkbloom Extra Fino, 55 % merinovillaa, 45 % mulperisilkkiä, 50 G = 300 m, käsinpesu, väri 12 tummansininen
Puikot: Knit Pro hiilikuitupyöröt no 2,75
Menekki: 45 g
Valmis: 2.5.2015

2 kommenttia:

  1. Riemastuttava nimi mallilla :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullahan on tällä nimellä kokonainen mallisto! :-D

      Poista