26. syyskuuta 2015

Nurmilintu lensi etelään


Ystävä juhli syntymäpäiviä. Hän oli tullut ihastelleeksi yksiä sateenkaarisukkia, joten ajattelin lahjoa omatekemällä. Sukkien kaveriksi sopii huivi. Aikaa oli taitoihin ja tuotantotahtiin suhteutettuna niukalti. Nurmilintu lennähti pöydän kulmalle ja luikautti: "TitiTyy". Siitä se sitten lähti.

Päivänsankarin värimaailmaan sopivaa lankaa ei ollut varastossa. Vaarallista. Taktikoin varaamalla lankakaupan kulmilta parkkiaikaa ihan pikkiriikkisen: TitiTyyn valikoimaan ja palveluun voi luottaa. Rapsakan sinikirjava lanka löytyi helposti.

Sekä malli että lanka osoittautuivat kaikin puolin passeleiksi. Edes nypyreunan pingottaminen kymmenillä nuppineuloilla ei tuskastuttanut. Myös lahjottu vaikutti tyytyväiseltä.

Hitsi, mun eka pitsiin vivahtava huivi. Nää kuvat nyt on taas näitä. Lahja piti saada pakettiin äkkiä ja kamera tekee kuolemaa.

Malli: Nurmilintu/ Heidi Alander
Lanka: Holst Garn Highland, 80 % highland-villa, 20 % polyamidi, 50 g = 210 m, puikkosuositus 2-3 mm, ohjetiheys 28-32 s, valmistusmaa Peru, käsinpesu, tasokuivaus, väri 14/fjord
Puikot: Knit Pro hiilikuitupyöröt, 4
Menekki: hivenen alle 100 g
Valmis: 18.9.2015

6 kommenttia: