28. tammikuuta 2016

Herra Hyttynen pukeutuu pujoliiviin


Chihuahua ei arvosta talven riemuja ja tulipalopakkasia se kammoaa. Jäätävissä oloissa pieni koko ja vaatimaton maavara ovat huono yhdistelmä. Pikkukoiralla villavaate ei ole hätävarjelun liioittelua.

Tein Herra Hyttyselle pujoliivin. Mallin viritin matkan varrella omasta päästä tilaajan toiveiden mukaan. Netistä ei löytynyt äkkiseltään sopivaa ohjetta. Mitoituksen avuksi sain lainaan herran vanhan villatakin. Näinkin simppelin mallin muokkaamisessa oli minulla säätämistä ja sähläämistä. Neulominen oli kuitenkin taivaallista. Miten saattoi Teetee Pallas tuntua pehmeältä, kun takana on kuukauden kuuri Seiskaveikkaa.

Pesin valmiin viitan, mutta se pitää pingottaa uudemman kerran. Ahteripuoli tarvitsee lisää leveyttä. Vasta sen jälkeen kannattaa kiinnittää kuminauhalenkit takasia varten. Ilman lenkkejä takki ei suojaa kunnolla peppua.

Hyttynen alistui happamana mutta tyynesti sovittamiseen. Koeajossa se rohkaistui jopa juoksemaan.

Tein kuviin jokusen muistiinpanon siltä varalta, että vielä jonain päivänä palaan asiaan.Malli: oma säätö
Lanka: Teetee Pallas, 80 % villaa, 25 % polyamidia, 50 g = 130 m, puikkosuositus 2,5, tiheys 24-26 s, hienopesu tai villaohjelma 40 C
Puikot: Knit Pro Carbonics, pyöröt, 2,75
Menekki: 50 g
Valmis: 23.1.2016

4 kommenttia:

 1. Onpa komea liivi herralla! :)

  VastaaPoista
 2. Komean liivin sai Herra Hyttynen. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos!! Aurinkoiset kujat kiinnostaa aina :-)

   Poista