8. tammikuuta 2016

Lentää oikeaan suuntaan

Viimeinkin rohkenin tarttua ihanuuslankaan ja ihanaohjeeseen. Ohjeen orjana on ihana olla! Joku osaa suunnitella ja vielä kertoo, miten samankaltaisen vaatteen saa kotikonstein! Olen haltioissani! Ihanaa! Vielä yksi ihana huutomerkki!

Välimäen malli on niin makuuni: simppeli ja jujullinen, huivin molempi puoli on parempi ja kokoa voi säätää vähän lankamäärän mukaan. Ohje on lyhyt ja ytimekäs. Asusteeseen tikutellaan aina oikein -neuletta, kierrettyä joustinta, lyhennettyjä kerroksia ja sopivasti lisäyksiä/kavennuksia reunoissa. Valmis huivi on kätevän matala, käärittävän pitkä ja lämpimän ihana. Selvennettäköön vielä, että kyllä tykkään. Jos jotain osaisin muuttaa, virittäisin ehkä lopetuspään luisummaksi eli pidemmäksi, jotta huivi olisi helpompi solmia.

Valitsin langaksi Berrocon Ultra Alpacan. Berrocon langat poistuivat jokin aika sitten vihoviimeistä vyyhtiä myöten TitiTyyn valikoimasta. Harmi, sillä lanka on erittäin miellyttävää neulottavaa ja neulos käytettävää. Tuntuma on alpakkaisen pehmeä mutta ryhdikkäämpi. Värikartta on ruokaisa ja yhteinen kolmelle lankavahvuudelle (Ultra Alpaca, Ultra Alpaca Light ja Ultra Alpaca Fine). Lightista olen tehnyt aiemmin pipon ja kaulahuivin. Light tuntui muistaakseni jotenkin fletkummalta kuin tämä paksumpi sisarlanka. Saas nähdä, miten käyttö kohtelee neulepintaa.

Välimäen ohjelanka on ohuempaa kuin valintani. Käsialani tuottaa laajempaa jälkeä kuin suositus. Ohjeen langalla menekki on kuulemma jotain 630 m. Hädissäni hankin neljä vyyhtiä Alpacaa. Huivi hotkaisi vaivaiset  245 g eli puolisen kilometriä. Valmis huivi vaikuttaa pienemmältä kuin ohjeen kuvien huivi. Onko Välimäki pygmi? Huijaako kuvakulma? Venyttääkö pingotus huivini valtaisaksi? (Venyttihän se.) Mitä en huomaa tai tajua?

Väri on nimeltään Dijon Mix. Marraskuun hämärässä se näytti minusta keltaiselta. Mallailtuani valmista huivia en ole enää ihan varma. Saisi olla keltaisempi.

Joka tapauksessa tykkään isosti. Ihana. Huutomerkki.


Malli: Fly Forward, V. Välimäki. Maksullinen ohje
Lanka: Berroco Ultra Alpaca, 50 % alpakka, 50 % villa, 100 g = 198 m, puikkosuositus 5 mm, tiheys 20 s x 28 krs, valmistusmaa USA, käsinpesu, tasokuivaus, väri Dijon Mix
Puikot: Knit Pro pyörö, 5,5
Menekki: 245 g
Valmis: 14.11.2015
Fiilis: Nirvanam!

6 kommenttia:

 1. Hieno huivi ja kiva malli! Ja hyvä väri! Vaatiiko ohje kovasti tarkkaavaisuutta vai onnistuuko vaikka toisella silmällä katsoisi netflixiä? Tämä on omissa neuleissani nykyään yksi valintakriteeri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huivi on niin kiva, että saatan neuloa toisen samanmoisen! Ja malli on sillä lailla simppeli, että neuloessa toisen silmän voi hyvin kohdentaa muualle :-)

   Poista
 2. Hieno! Tekisi mieli lähteä kaivelemaan lankavarastoja...

  VastaaPoista
 3. Saatoin rivien välistä ymmärtää, että olet neulonut aikas lailla mieleisen huivin.
  Ja kaunis se onkin, kaunis ei-minkään-värinen yhdistettynä tosi kivaan malliin. Ihan parasta. Veera on vaan jotenkin niin nero näiden ohjeidensa kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläkyllä, jep & joo :-D Kummasti Välimäen ohjeet vetää puoleensa.

   Poista