3. marraskuuta 2016

Tavalliseen tapaan ja tarpeeseen


Tarvitsin huivin - en oppimistehtävää, värisommitteluhaastetta tai mielenkiintoa ylläpitäviä teknisiä yksityiskohtia. Matala pitkä kolmio on kaulahuivina mukavampi kuin suorakaide, joten sille aloin. Koekappaleen väri ei viehättänyt. Tarrasin siniseen.

Arvelin, ettei 100 g Austermannia riitä kyllin suureen liinaan, joten raidoitin randomilla Dropsin Alpacalla, jota jäi tähteeksi keväällä valmistuneesta luottopuserosta. Tästä tuli luottohuivi. Kuvasta saattaa nähdä, että käytetty on. Kuvan utuisuus ei johdu pelkästään tuulen vireestä ja rajoitetusta syvyysterävyydestä. Kiitän kumminkin lankojen laatua. Neule on kaulalla riittävän pehmeä ja kestänyt kulutusta paremmin kuin muuan ns. luksuslangasta tekemäni huivi. Sanon rumasti: merino-silkit on yliarvostettuja.

Henkilökohtaisessa matkaneulekategoriassa malli sijoittuu top kahteen Seiskapeikkosukan rinnalle. Ja koska melkein mikä tahansa lanka on miellyttävämää neuloa kuin 7v, huivi sijoittuu kärkeen.

Huivin kumpikin puoli näyttää mukavalta.
Lanka: Austermann Step, 75% villa + 25 % polyamidi, 100 g = 420 m, puikkosuositus 2,5 - 3, tiheys 30 x 42, hienopesu 40 C, väri 0287.
Raitalanka:  Drops Alpaca, 100% alpakka, 50 g = 167 m, puikkosuositus 2,5 - 3,5, tiheys 23s x 30 krs, käsinpesu max 30 C, tasokuivaus, väri sininen mix 6360
Puikot: joku pyörö, ehkä 3,5
Menekki: 115 g
Valmis: Elokuussa. Ehkä.


2 kommenttia:

  1. Ihana huivi alpacasta. Kaunis lanka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Enin osa on toki Stepiä, mutta yksivärinen Alpaca-raidoitus ryhdistää mielestäni kyllä ilmettä!

      Poista