6. joulukuuta 2016

Piirakkamarjat pakkaseen

Jotain rauhallista ja seesteistä tähän kaamokseen, kiitos. Eikä aina sukkia. Novitan sivuilla on piirakkalapasten ohje Isoveli-langalle. Nappasin kuvion ja muokkasin ohjeen omaan käteen sopivaksi. Varressa on 44 silmukkaa, kämmenosassa 45, peukalossa 18.  Varsi on 1o, 1n -joustinta, jossa oikea silmukka neulotaan takareunasta kiertäen. Kärjessä on nauhakavennus, jota ennen kavensin kuvion keskisilmukan pois kuleksimasta. Saatoin tehdä kärkikavennusten väliin alkumetreillä välikerroksia.

Vaikka lapaset ovat kuin kaksi marjaa, ovat ne eri lajia. Harjoitusparin neuloin Seiskaveikasta, toisen Dropsin Karismasta. Arvaa, kummat ottaisin käyttööni, jos koko sattuisi mätsäämään? Omissa kätösissä nämä pysyvät ainoastaan alulapasten avulla, paitsi jos pidän käsiä paikoillaan ja haritan sormia.


Samasta silmukkamäärästä huolimatta Karisma-lapaset ovat aavistuksen kapeammat kuin Seiskaveikasta tehdyt. Terän pituus on sama. Käsiala tiivistyi matkan varrella. Karisma-lapasissa on yksi mallikerta vähemmän ja pidempi sileän kärjen osuus. Saatan kiinnittää Karisma-tumppujen kärkeen jonkun kivan napin koristeeksi. Sydämen muotoisen.Malli: Piirakkalapaset omin säädöin, koko M (= melko isot)
Lanka 1: Drops Karisma, 100 % villa, 50 g = 100 m, puikkosuositus 4, tiheys 21s x 28 krs, hienopesu tai villaohjelma 40 C, väri 72/ vaalea helmenharmaa
Lanka 2: Novita 7 Veljestä, 75 % villa, 25 % polyamidi, 150 g = 300 m, puikkosuositus sukkiin 3,5, konepesu 40 C
Puikot: Knit Pro 15 cm:n kantikkaat 3,5
Menekki: n. 70 g/ pari
Valmis: 12/2016

2 kommenttia:

  1. Ihastuttavat lapasparit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mallineule sopii mun mielestä hyvin lapasiin: pikkuisen pullea, muttei pahasti :-)

      Poista