8. tammikuuta 2017

Pinkkiä? Kyllä kiitos.


Huimaa. Kylkeen pistää. Henki kulkee huonosti. Polvet tärisee. Elohiiri nykii silmäkulmassa. Suuta kuivaa. Ranteessa tykyttää kipu. Kaikenlaisia pakkoliikkeitä... Nyt ollaan pahasti rajalla. Mukavuusalue on takana. Melkein. Hyppäänkö?

Pinkki on pahaa. Jotenkin se kumminkin vetoaa. Pysyy ruodussa, kun värissä on vaihtelua ja neuloo poliisinsinisen raidan riittävän usein. Ääriviivoitettuna pinnasta tuli vallan mainio.

Matkaneuleena kykenen pyörittämään edelleen lähinnä simppeliä paksulankajuttua. Annoin itselleni luvan jättää Seiskapeikot rauhaan ja ryhtyä lankavaraston astetta parempaan materiaaliin. Siksi Salla-sukat. Yhdet sellaiset olen kovaan käyttöön kahmaissut, ja siitä rohkaistuneena tempaisin tämän paikallismittakaavassa tosi rajun väriloikan.

Resepti on jokseenkin sama kuin aiemmassa sini-vihreäraidallisessa parissa. Varsi on pidempi ja raidat tiuhemmin (3+1). Terässä on aluksi 44, sitten 46 ja viimein ennen kantalankaa 48 silmukkaa. Kantalangan jälkeen kavensin 2 silmukkaa ja neuloin 46 silmukalla noin 10 cm ennen kuin aloitin pohjelisäykset. Lisäsin 2 silmukkaa joka 5. krs, kunnes kerroksella on 68 s. Kun vartta oli 120 krs, kavensin 4 s. 3o, 1n -joustinta tein 14 krs, jonka jälkeen päättelin erittäin joustavasti. Neuloin sukat 3,5:n puikoilla, mutta joustimen ja kantapään kolmosen puikoilla.

Hopsan! Varpaat melkein irtosivat maasta!

Itse asiassa sukista tuli niin söpöt, että tuskin maltoin päätellä saati kylvettää ennen käyttöön ottamista.

Malli: varpaista varteen peruspolvarit, koko 38-39
Lanka: Teetee Salla, 80 % villaa, 20 % polyamidia, 50 g = 100 m, puikkosuositus 3,5 - 4, tiheys 22 s = 10 cm, hienopesu tai villaohjelma 40, värit 8/ tummansininen,101/ punainen-oranssi kirjava
Puikot: Knit Pro puiset kantikkaat, 3,5, joustin kolmosilla
Menekki: 190 g
Valmis: 7.1.2017


10 kommenttia:

 1. Tosi makeat värit, kyllä kannatti hypätä mukavuusalueelta! Tämä rohkaisee meitä muitakin sini-viher-harmaalle alueelle jämähtäneitä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusien aluevaltausten resepti: Kaikki värit käy, kun joka neljäs kerros on sininen ;-)

   Poista
 2. Mahtavat sukat! Mitä vielä tapahtuukaan, kun antaa pinkille pikkusormen? Tai varpaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh huhh! Ehkä tulevaisuudessa stereoista raikaa vain Pink ja siemailen vaaleanpunaista kuohujuomaa into pinkeenä?

   Poista
 3. Ihania värejä! Minulla on muuten samanlaiset punaiset kengät.

  VastaaPoista
 4. Tosi mainiot sukat! Sopivasti pinkkiä ja sininen kivasti vähän rauhoittaa sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Pinkinkirjava lanka ilman sinistä on niin hampaita vihlovan sokerihattarainen, että sen ihan värin perusteella voisi luulla olevan 130% akryylia.

   Poista
 5. Tuo loikka kannatti tehdä. Ihanat sukat! Sopivat punaisten kenkien kanssa mainiosti. Odotan hetkeä, kun uskallat päästää sinisestä irti;).
  Salla on hyvä lanka. Tein sen kanssa tuttavuutta vasta kuluneena syksynä.
  Hyvää alkanutta vuotta! toivottelee isoäiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salla-sukissa on hyvä loikkia :) Mutta sinisestä en luovu - kyllä ihmisellä joku turvaväri pitää olla. Oikein mukavaa vuotta sinullekin! :)

   Poista