30. heinäkuuta 2017

Sateenkaarta steppaillen


Kaksi kerää Austermannin ihanuutta huhuili halukkuuttaan päätyä polvareiksi. Olen neulonut saman värisestä Step 6:sta aiemmin huivin. Sukkien sileässä neuleessa väri esiintyy mielestäni enemmän edukseen kuin tuossa aina oikein -huivissa.

Neuloin sukat varpaista varteen, vuoroin kahdelta kerältä ja enimmäkseen 1-5 kerroksen raidoin. Voi tytöt, että langan aloe vera - ja jojobaöljyt hellivät käsiä! Seiskapeikkosulkeisten jälkeen Step totisesti valelee balsamia haavoihin.

Sukat ovat tuiki tavalliset. Terässä on 52 silmukkaa, johon lisäsin pariin otteeseen 2 silmukkaa ennen kantalankaa. Varren lisäykset aloitin noin kymmenen senttiä kantalangan jälkeen. Lisäykset tein joka viides kerros siihen asti, että silmukoita oli yhteensä 80. Ennen joustinta kaventelin silmukkamäärän 72:een. 


Lankaa jäi vielä vaikka nilkkureihin, sillä sateenkaari Step -kerät ovat muhkeita 150 gramman pullukoita. Näistä tuli söpöt!

Mitä: polvisukat, koko 38-39
Lanka: Austermann Step 6 Irish Rainbow, 75 % villa, 25% polyamidi 150 g = 375 m, puikkosuositus 3-4, tiheys 22 s, konepesu 40 C, väri 630/lila/vihreä
Puikot: Knit Pro kantikkaat & tavalliset sukkikset 2,5 - 3
Menekki: 160 g
Valmis: 7/2017

9 kommenttia:

 1. Niin kauniit sukat<3 ihanat värit<3

  VastaaPoista
 2. Ihanan puuteriset sävyt, kauniit sukat!

  VastaaPoista
 3. Värjäri hallitsee homman! :-)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat värisävyt!

  VastaaPoista
 5. Ihanat sukat. Värit niin kauniin harmoniset!

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniit sukat! Oletko tullut punninneeksi tuon ison Step-kerän? Viimeksi ostamassani kerässä oli vain 140 grammaa tasan! En yleensä keriä punnitse, mutta nyt oli jännityksen paikka, miten saada lanka riittämään. Siksi punnitsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tullut punninneeksi, kun olin varma, että kaksi kerää riittää vaikka mihin polvareihin. Aiemmin olen neulonut Stepistä "yhden kerän ihme" -huiveja, ja kyllä: jännästi huivi painoi 140 g, vaikka jämiä jäi vain yksi (ehkä melko painava) metri!

   Poista