4. toukokuuta 2020

Roosa, tukala hattara


Mohairbuumin jälkilämmössä neuloin marjapuuron värisen väljän hattarapaidan. Markkinapuheessa se on "ihanan lämmin", käytännössä ihan turkasen tukala. Oikeasti ihanan värin miksasin kahdesta roosasta: Holst Garnin lievästi oranssiin taittavasta Coastista ja Dropsin karamellisesta Kid-Silkistä.

Pusero neulotaan ylhäältä alas. Pääntie on Heidi Kirrmaierin Daydream-paidasta, loput sävelsin fiiliksen mukaan. Olen neulonut Daydreamin aiemmin ohjeen mukaan (mitä nyt helmoissa vähän eksyin). Vihreä Coast+Alpaca -soppa valmistui tammikuussa. Se on muotoutunut käytössä huonoon suuntaan. Alkujaan ylipitkät hihat ovat vetäytyneet ranteen yläpuolelle ja helma rullaa ällösti. Jotain tarttis tehrä.

Torjuin kaula-aukon lörpsähtämistä ja käsialan vääjäämätöntä kiristymistä matkan varrella niin, että aloitin pienimmillä puikoilla ja siirryin vähitellen isompiin. Joustimet tein 3,5 puikoilla. Hattaraefektistä huolimatta neuloksesta tuli ehkä turhan tiivis.

Mohairhöttö ja erittäin riittoisa Coast tekevät paidasta keveän. Neuloin helman kuitenkin tunikamittaan ja lisäksi etu- ja takakappaleen erikseen kierretyllä joustimella. Hihojen resoritkin neuloin pitkiksi. Ensin neuloin sekä oikeat että nurjat silmukat kiertäen takareunasta. Ajattelin, että siten resori näyttäisi viimeistellyltä, jos hihansuun taittaa. Oli sen verran kärsimyksen täyteistä neulottavaa, että parin kerroksen kokeilun jälkeen oikaisin tavalliseen kierrettyyn joustimeen.

Paita olisi vieläkin ihanampi, jos olisin aloitanut helman roiskeläpät vähän ylempää. Toistaiseksi, ennen totista koeajoa, olen tähän 270 gramman pörhelöön kuitenkin oikein tyytyväinen.


Mitä: muokattu Daydream/ Heidi Kirrmaier
Lanka 1: Holst Garn Coast, 55 % merinovilla, 45 % puuvilla, 50 g = 375 m, väri Rosewood
Lanka 2: Drops Kid-Silk, 75 % mohair, 25 % silkki, 25 g = 210 m, väri 31, puikkosuositus 3,5, tiheys 23 s x 30 krs, käsinpesu max 30 C
Puikot: 3, 3,5 ja 4
Menekki: 270 g (lähes 5 kerää Kid-Silkiä, 3 kerää + risat Coastia)
Valmis: 5/2020




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti