19. tammikuuta 2015

Pakkanen vauhditti

Ladattuaan lämpöraidat turvoksiin sukkatoukka matelee pois ruosteiselta hellalta valmiina palvelukseen.

Muutaman talven aikana olen totuttautunut ohkaisiin villasukkiin. Villakuurin jälkeen puuvilla tuntuu paljaaseen jalkaan kylmältä ja kovalta. Uuden tottumuksen myötä on hyvä syy neuloa lisää sukkia. Mahtavaa!

Polvarit jäivät keskentekoisiksi joskus marraskuun harmaalla kaudella. Tällä kertaa värin häivähdyksen antaa vihertävä raidoitus. Säyseä ja konservatiivinen valinta. Vihreä jämä tuli käytettyä loppuun. Kunniallista. Malli on tavanomainen eli hyväksi havaittu. Valmistuttuaan sukat vilahtivat käyttöön ennen kuin sain kuvattua ne. Oli pakkanen. Kaikin puolin perusteltu hanke siis.

Kuvankäsittely meni hankalaksi, kun netin ilmainen kuvankäsittelyohjelma Pixlr.com muutti käyttöliittymänsä jotenkin moderniksi eli typeräksi. Välillä kuitenkin onnistun sorkkimaan vanhan tutun verkkosovelluksen käyttöön. Herättää levottomuutta tuommoinen.

Malli: peruspolvari varpaista varteen koossa 38+,  jälkikäteen väkerretty kantapää
Lanka: Drops Fabel, 75 % villa, 25 % polyamidi, 50 g = 205 m, puikkosuositus 3, tiheys 24s x 32 krs, pesu hienopesu tai villaohjelma 40 C, värit 200/ harmaa ja 650/ metsä
Puikot: Knit Pro kanttisukkikset 2,5
Menkki: 100 g
Valmis: 11.1.2015
Fiilis: Autopilotilla mennään!

2 kommenttia:

  1. Puuvillasukat ovat kamalia. Mä viirryn villasukista suoraan paljaisiin varpaisiin ja päinvastoin. Tosin olen joutunut nöyrtymään ostovillasukkiin. Teollisiin sellaisiin, sillä sukanneulonta ei ole ihan lempilajini. Eikä edes kolmanneksi kivointa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä suotta vastentahtoisesti käsin väkertämään, jos kaupasta saa kelpo tavaraa. Ja jos kotokutoisia himoitsee, ainahan voi tarjota jollekin sukkatykille vaihtaria omalta ydinosaamisalueelta :-)

      Poista