12. toukokuuta 2020

Toistolla tehoa: Ley lines II


Jos malli miellyttää, se kannattaa neuloa uudemman kerran. Jalostin huivia pikkuisen käyttökokemuksen ja Ravelrystä vakoilemani perusteella. Tasoitin huivin kolmion symmetrisemmäksi german short rows -tekniikalla. (Opettelin uuden tavan tehdä lyhennettyjä kerroksia. Hyvä minä!) Ohjeen ehdottama ja ensimmäisessä versiossa toteuttamani päättelytapa näyttää kömpelöltä, joten viimeistelin reunan kahden silmukan i cordilla. Olen edelleen sitä mieltä, että i cord -tekniikan keksijälle pitäisi myöntää neulealan Nobel. I cord vaan on niin siisti. Kylvetetty ja kevyesti pingotettu huivini on 60 cm korkea ja siipiväliltään 210 cm.

Lanka on harvinaisen tuore hankinta. Ostin langat Pärnusta syksyllä 2018. Angora tekee neuleesta pehmoisen, eikä merino suoranaisesti pilaa tuntumaa. Tekokuitu ei tunnu missään. Toivottavasti angora ei karkaa huivista kokonaan nöyhtänä ja nyppynä. Nuhjua nimittäin nousi pintaan jo neuloessa ja tarttui takkiin kuvatessa. Aluksi lanka tuntui kummallisen joustavalta, mutta totuin siihen matkan varrella. Väri on täyteläinen bataattisosekeiton keltainen - harmaan ja mustan täydellinen kumppani. Lankaa jäi vajaa keränen.


Seuraavassa Ley linesissä - ei kai tämä tähän jää - hoidan kerän vaihdot kuuliaisesti kerroksen alussa/ lopussa. Tässä päräytin yhden vaihdon jokseenkin neuleen keskipisteeseen, ja se on RUMA.

Joku voi ihmetellä, miten viitsin neuloa samaa joustinmattoa alati uudestaan. Ley lines on kuulkaas harvinaisen rentouttava neuloa ja silti jujukas. Malli on ihanan epäsöpö. Ei pitsiä! Ei värisommittelua! Arvostan myös edelleen huivia, jossa on kaksi oikeaa puolta. Ohjetta pikkuriikkisen jalostamalla saa täydellisen käyttövaatteen.


Mitä: Ley Lines (Joji Locatelli). Maksullinen ohje.
Lanka: Regia Angora Merino, 65 % merino, 25 % polyamidi, 10 % angora, 50 g = 200 m, puikkosuositus 2-3 mm, tiheys 30 s x 42 krs, konepesu max 30 C, väri 07087
Puikot: bambupyörö 3,5
Menekki: 200 g
Valmis: 5/2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti