12. huhtikuuta 2015

KevätKALinaa, vol. 2: Siipi

Välimäen Huivileikki pyöri edelleen pöydän kulmalla. Kaksi Madelinetosh-vyyhtiä kiilteli kevätauringossa. TitiTyyn kevätKAL tyrkkäsi minut ennenkokemattomaan huivikierteeseen. Ja minä kun en muka innostunut Välimäen malleista.

Välimäen muotokokeilut avartavat käsitystä siitä, millainen huivi voi olla. Haluaisin nähdä niitä eksoottisempia malleja oikeasti käytössä. Ehkä niitä neulotaan enempi silkasta mielenkiinnosta, harrastuksen vuoksi?

Ymmärrykseni neuleiden muotoilusta on olematon. Frilla saatteli minua seudulle, jolla huivia oppii muotoilemaan lyhennetyin kerroksin. Siipi on muotoilultaan sukua Frillalle, mutta tyyliltään moderni ja vekkuli. Huivi on helppotekoinen. Keskisauman käyttäytyminen vähän jänskättää. Se näyttää kirjan kuvassakin vähän kirraavan.

Alkuperäinen ajatus oli raidoittaa sinisestä ja tomuisesta Toshista jokin tavanomaisempi pitsireunushuivi, mutta suunnitelma muuttui... kuten tapana on. Kummasti Tosh saa aneemisimmankin värin hehkumaan. Tuskin muuten olisin tuohon melkein beigeen tomumyrskyyn tarttunut. Alkuperäiseen suunnitelmaan sisältyi siis sekä pitsiä että beigeä. Köh köh.

Malli: Siipi/ V.Välimäki
Lanka: Madelinetosh Tosh merino light, 100 % superwash-merinovilla, 384 m = 100 g, hienopesu 30 C, värit Stovepipe & Dust Bowl
Puikot: 3,5

4 kommenttia:

 1. Peike pitsihuivi... Hmmmh. Tää väriyhdistelmä on tosi kaunis. Miks ihmeessä mä en osaa itsellä käyttää sinistä? Tämäkin sävy olisi niin kaunis. Höh.

  Kerrohan sitten kuinka Veeran erimalliset huivit käyttäytyvät? Kerran selailin Huivileikin läpi. En käsittänyt monen huivin käyttötapaa, ja nyt tunnen itseni ihan urveloksi esim Kapan suhteen. Sehän oikeasti tosi kätevän oloinen. Ja mä kun luulin että se on vaan sellainen tavan pitkulainen kaulahuivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peike pitsi kuulostaa hyhmeisen hirveältä! Viehättäviä sävyjä löytyy silti varmaan kaikista väreistä. Eikä lankaa ole pakko jatkojalostaa. Vyyhtejä voi ihan vain hipelehtiä :-)

   Raportoin kyllä Veeran huivien edesottamuksista, mutta valintani ovat sitä konservatiivisinta siipeä, Moni Huivileikin malli näyttää minustakin sellaiselta, että mukana pitäisi tulla manuaali. Anokaamme raportteja rohkeammilta neulojilta :-D

   Poista
 2. Uuh, ei voi tulla huono noilla langoilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tullutkaan :-) Valmistui viime viikolla. Vielä kun saisi kuvattua...

   Poista