23. toukokuuta 2015

Yhdellä siivellä


Herkkulanka ja jännä malli. Tulos on kaunis - mutta miten tätä käyttäisin? Siipi on Veera Välimäen Huivileikki-kirjan jännistä malleista säyseimpiä.

Huivi neulotaan kahdessa osassa. Ensin tehdään yhdellä värillä loiva kuunkaitale, jota pullistetaan lyhennetyillä kerroksilla. Sitten sen suoran reunan aloitussilmukoiden kohdalta aloitetaan ja joka kerroksella silmukoita mukaan poimien kasvatetaan toisella värillä toinen, lyhyempi kaari. Aina oikein - helppoa ja hauskaa!

Pidin huolen, ettei keskisauma kiristä, mutta liitos saisi olla nätimpi. En tiedä, miten saumasta saisi siistin. Pitäydyin ohjeen silmukkamäärissä. Ohjetiheydestä, jos sellaista tarjottiin, välitin vähät. Siipeni on levitettynä mitoiltaan noin 160 cm x 38 cm.

Kaulahuiviksi se on lyhyt. Sinisen alkukappaleen häntä vaikutti ensin vähän orvolta, mutta huivin solmimiseen se on hyvä. Rouvaskaiseksi asusteeksi ja kultturelleihin asiayhteyksiin huivi taipuu loistavasti. Muiden käytössä se näyttää hyvältä. Valitettavasti en saanut kuviin sellaista huolellista kieputusta, mutta näen sieluni silmin, miten Siipi oikein aseteltuna viimeistelee asukokonaisuuden, jonka sisällä on tyylikäs ihminen virallisessa tilaisuudessa. Vähän juhlavampi asuste, oisko smart casual.

Siipi saattaa päätyä itselläni vähälle käytölle - rouvastelen harvoin - mutta varmasti enemmälle kuin langasta alkujaan kaavailemani raidallinen pitsireunusjuttu koskaan olisi päässyt. Kyllä olen tyytyväinen, että valitsin tällaisen vähän modernimman mallin. Väriyhdistelmästäkin tykkään. Toinen väri ei sitten ole beige.

Lankahan on, no, mitä se Tosh nyt on. Taivaallista?


Jostain syystä Blogger pakottaa tämän kuvan sinisen aivan järjettömän kirkkaaksi. Onko se taivaallisen sinistä?

Malli: Siipi/ V.Välimäki, Huivileikki-kirja
Lanka: Madelinetosh Tosh merino light, 100 % superwash-merinovilla, 384 m = 100 g, hienopesu 30 C, värit Stovepipe & Dust Bowl
Puikot: 3,5
Menekki: 140 g
Valmis: 4/2015
Fiilis: ihana mutta

3 kommenttia:

  1. Kaunis kö mikä! Tää täytyy kyllä tehdä joskus, huivien neulominen on hauskaa. Mulla kauniit huivit eivät vaan pääse oikeuksiinsa, kun rynttään ne takin alle :-/

    VastaaPoista
  2. Mä olenkin mielenkiinnolla odotellut pääseväni blogeissa ja ravelryssa näkemään, miten tämä toimii käytännössä. Kaunis.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaunis :-) Huiveille löytyy kummasti käyttöä, kun tuotantolinjan vaan avaa! Ja kuvat, joissa Välimäen huivi on tositoimissa, ovat todellakin kiinnostavia. Minulle huivi(kin) on käyttövaate, ei neuleveistos tai silkka jännä projekti.

    VastaaPoista