21. toukokuuta 2016

Mutkitellen maaliin

Se on ihana: rento, väljä, simppeli, mukava, kevyt, lämmin ja kauniin sininen. Kuvauspäivään mennessä se oli paljosta käytöstä jo vähän nuhjaantunut. Hihansuut ja pääntien reuna rullaavat. Alaosan reikäkerroksiin voi pujottaa nyörin/nyörejä, jos joskus tulee tarve vyöttää hulmuhelma. Helma pitenee takaosastaan. Sitä reunustaa kierretty joustin ja viimeistelee i-cord-päättely. I-cord <3

Aloitin heinäkuussa 2015. Ensin siitä piti tulla keeppi. Neulomismielessä oppimistehtävä oli raglan ylhäältä alas, kun sellaista en koskaan ollut tehnyt. Löysin kelpo tutoriaalin raglanin suunnitteluun (viitattu 21.5.2016). Fiksu olisi opiskellut paksun langan avulla. Laskeskelin silmukkamääriä silmämääräisesti. Meni tovi, ennen kuin myönsin, että laskelmat menivät jälleen hivenen pieleen.

Ennen lehtien varisemista löysin itseni lähtöruudusta muokkaamasta keeppiä hihalliseksi ponchoksi. Silmukkamääriin hain osviittaa Dropsin mallitietokannasta, mutta säädin lisäystahdin oman pään mukaan. Neule otti jokuset nokoset keskentekoisten kasassa. Note to self: Tee työ kerralla alusta loppuun. Keskentekeleen aloittaminen ikään kuin aina uudelleen väsyttää.

Umpitalvella totesin, että vaatteesta näyttäisi tulevan ponchahtava perusraglan. Niin kuin tulikin, kun vielä vähän purin ja neuloin. Se syntyi yhdeksässä kuukaudessa. Olen käyttänyt sitä joka päivä.

Dropsin Alpacaa olen kehunut ennenkin. Se värikartta! Neule on sopivan lämmin, kuohkea ja kevyt. Kaksinkertaisesta Alpacasta aiemmin neulomani tunika/pusero tuntuu tähän verrattuna tukalan painavan fletkulta.

Kiitos kuvista, T & suloinen pikku M!

Malli: own design :-)
Lanka: Drops Alpaca, 100% alpakka, 50 g = 167 m, puikkosuositus 2,5 - 3,5, tiheys 23s x 30 krs, käsinpesu max 30 C, tasokuivaus, väri sininen mix 6360
Puikot: vähän kaikenlaisia puikkoja, koot 3-3,5
Menekki: 335g
Valmis: 10.4.2016
Fiilis: Matkan varrella vähän ahisti, mutta lopputulemasta erittäin häpi!

4 kommenttia:

 1. Tosi hieno ja mukavan oloinen, kyllä tuollaisesta lopputulemasta saakin olla aika häpi! Täytyy laittaa tuo ponchahtava perusraglan omallekin listalle. Ja Dropsin Alpacasta ihan samaa mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä :-) Joskus ohje olisi kyllä kiva, ettei menisi aikaa tuhertamiseen...

   Poista
 2. Just täydellinen paita! :)

  VastaaPoista