15. toukokuuta 2016

TV-neule raidoittaa itse

Olen kaivannut neuletta, jonka tumpelokin pystysi tikuttelemaan siinä sivussa. Kaipaukseni täyttymys on tämä huivimalli itseraidoittavasta langasta toteutettuna. Malli on lankamäärän suhteen armelias. Huivin voi päätellä, kun koko tuntuu sopivalta, hermot menee tai lanka uhkaa loppua.

Lipareen toiseen reunaan neulotaan matkan varrella i-cordia. Huivi myös viimeistellään i-cord- päättelyllä. Pitkällä sivulla lisäykset tehdään reunasilmukkaan, jolloin reunasta ei tule mielestäni oikein nätti. Seuraavalla kerralla teen lisäykset ehkä parin silmukan päähän reunasta, tai voisi kai sinnekin virittää tuppiloneulosta. I-cord on uusi paras ystäväni. Niin siistii!

Kätevän pikkuhuivin värikimara viihtyisi varmaan paremmin tumman vaatekerran kaverina, mutta kuvauspäivänä mustat oli pyykissä.
Langan sain lahjoituksena. Olen tehnyt siitä jo yhdet sukat. Ilman tummanvihreää osiota ottaisin huivin oitis omaan käyttöön, mutta nyt se taitaa päätyä lahjakoriin. Noin yksi keränen tätä merellistä Tico ticoa odottaa vielä jatkojalostamistaan.

T:lle kiitos kuvista!

Malli: muotoon ohje Tailwind-huivista 
Lanka: Novita Tico tico, 75 % villa, 25 % polyamidi, 100 g = 400 m, puikot 2,5, tiheys 29 x 40, väri 836/ turkoosi-vihreä, konepesu 40 C
Puikot: bambupyöröt 3,5
Menekki: pari grammaa alle 100
Valmis: 7.5.2016
Fiilis: helppoushelpotushilpeys

2 kommenttia:

  1. Hieno huivi, tummanvihreine osioine kaikkineen! Tämä taitaa päätyä myös omaan neuleohjelmistoon kun tässä yhdistyy sopivasti kaksi suosikkiasiaani, TV-neule ja itseraidoitus :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä niin kannatan itseraidoittavia, koska niillä saa näyttävää jälkeä, kun vaan alkaa toimelle! Ja outokin väriyhdistelmä löytää monesti ystävän :-)

      Poista