2. heinäkuuta 2016

Sini-vihreä villasukka vie

En hallitse monimutkaisia tekniikoita, eikä välitä opetella herkeämättä uutta. Haluan nauttia puuhastelusta ja väreistä. Esimerkiksi harmaa on hyvä väri ja monet siniset.

Väri edellä tein nämäkin. Jostakin syystä sini-vihreä viekottelee nyt kovasti. On varmaan ollut kyllin kauan valtavirtaa, tai ehkä kolean alkukesän luonnon värit ohjasivat katsetta lankahyllyllä.

Teetee Salla on jokseenkin Seiskapeikon vahvuista, mutta, ah, niiiiin paljon parempaa. Pehmeää, nätisti värittynyttä, kerta kaikkiaan miellyttävää neulottavaa. Maksaahan se vähän enemmän. Kulutuskestävyydestä en vielä tiedä.

Terässä on ensin 44 s, sitten 46 ja viimein, juuri ennen kantalankaa 48 silmukkaa. Kärki, joustimen lähestymiskaista, reunaresori ja kanta on neulottu vihreällä. Ryhdistin vallatonta pätkistä tummansinisin raidoin. Lopettelin varren, kun pätkärääkkää oli jäljellä noin metri. Ei jämiä!

Varren lisäykset tein aina tummalla raidalla eli joka 5. krs. Pohkeen pyylevin kohta on 66 s, resorissa 64 s. Päättelin ensin Jenyn hämmästyttävän joustavalla päättelymenetelmällä, (viitattu 2.7.2016) mutta koska reunasta tuli hämmästyttävän ruma, vaihdoin perinteisempään tyyliin, joka hivelee silmää vain hivenen enemmän.

Kirjavaa lankaa meni metriä vaille kaksi kerää, noin 100 g, tummansinistä noin 25 g ja kirkkaanvihreää noin 45 g. Tietää sittenkin jämäntaltutussulkeisia.


H:lle kiitos kuvista!

Malli: varpaista varteen perus, koko 38-39
Lanka: Teetee Salla, 80 % villaa, 20 % polyamidia, 50 g = 100 m, puikkosuositus 3,5 - 4, tiheys 22 s = 10 cm, hienopesu tai villaohjelma 40, värit 8/ tummansininen,11/ kirkas vihreä,102/ sininen-vihreä kirjava
Puikot: Knit Pro puiset kantikkaat, 3,5, joustin kolmosilla
Menekki: 167 g
Valmis: 12.6.2016
Fiilis: olen viihdytetty, hum-papp-paa!

3 kommenttia:

 1. Kauniit polvarit ja hauskat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitäähän sitä välillä yrittää kuvilla kikkailla tuiki tavallisista sukista vähän kiinnostavammat :-)

   Poista
 2. Ihanat sukat! Tykkään ihan hirmuisesti.

  VastaaPoista