22. lokakuuta 2017

Ääripäät tiskirättikässäkaapista ulos

Lankavaraston jämäosastolla iski itaruus. En muka raatsinut heittää 37 gramman villasilkkijämäkerää poistoon. Silkkivillasta tuli puuvillalla jatkettuna pari tiskirättiä eli sievistellen keittiöliinaa. Tai sitten ne päätyvät pesulapuiksi. Tai hipelehdintäterapeuttisiksi olioiksi, koska ovat kauttaaltaan niin herttaiset.

Pirtin Kehräämön villasilkkilangasta tein joskus unisukat, joita parempia joutuu etsimään kauan eikä löydä. Sukat olivat lempeän lämpimät nukkupesät pikku käpälille, maallista onnea autuaammillaan. Oi, kaiholla heitä muistelen. Neule ei tosin kestänyt kummoisesti edes unisukkina, mutta täydellisen ihanat olivat niin kauan kuin kestivät. Parhaista parhaat suloiset. Mums!

Lankavaraston pimeimmästä nurkasta löytyi puolestaan heräteostos puolen vuoden takaa, 100 grammaa hamppulankaa. Tiskiliinavimmassa neuloin siitäkin luutun. Kuvioksi poimin jostain mallikirjasta sellaisen, joka näyttää samalta edestä ja takaa. Kaksipuolisissa neuleissa kannatan kaksipuolista mallineuletta.

Malli hyvä, lanka hanurista. Suosittelen hamppulangan neulomista täydestä sydämestä jokaiselle pikku masokistille. Lanka on karmeaa, kankeaa, tönkköä, raskasta, repivää ja työlästä työstettävää. Samaan aikaan valon kirkasta kärsimystä ja sieltä ja poikkeuksellisen syvältä poikittain pyrskähtelevää mustinta tuskaa. Jopa Noro Kureyon Sock on letkeän luistavaa lutulöpsönaminamia Allhemp6-hamppuun verrattuna.

Hamppuneulemainosten lupausten on parempi pitää paikkansa: "loistava imukyky", "kuivuu nopeasti", "kestävä ja pitkäikäinen". Hamppulangan jämistä luovuin ketterästi. Villasilkkilappuset tyynnyttivät rättiraivon hups-heijaa ja hmmmmm-ommmmm.


Mitä: tiskirättejä
Langat:
- Pirtin Kehräämön Villasilkkilanka 3-säikeinen, 50% villa, 50% Öko-Tex Standard 100 -sertifioitua silkkiä. 100 g = 230 m. Puikot 3 - 4. Käsinpesu. Väri 05/tummanharmaa
- unidentified löyhäkierteinen puuvillalanka, luonnonvalkoinen
- Lanaknits Allhemp6, 100 % hamppu, 100 g = 150 m, puikot 3,75, väri 39/midnight blue
Puikot: vähän kaikenlaisia, 2,75 - 3,5
Menekki:
- villasilkki-puuvillarätit yht. 50 g
- hamppurätti 45 g
Valmis: 7/2017
Fiilis: kun on nämä ääripäät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti