31. joulukuuta 2017

Tavallisen mukavat tarpeeseen


Värinälissäni lankahamstrasin huokean kerän hurmaavaa Regian 6-säikeistä, jonka seuraksi oli aivan pakko pyydystää yksivärinen keränen, joka ei sitten ollutkaan niin edukas. Lisäksi kukin keränen painaa 150 g, joten lankalaihis huojahtelee uhkaavasti ja omatunto soimaa. Ahistaa. Toisaalta tein ostoksista jo tarvelapaset, värit ravitsevat - ja nyt myös jalat kiittävät.


Kas, kun astetta paremmat, kohtuuhintaiset sukkalangat löysin, seiskapeikkosukat ovat unohtuneet laatikon perukoille pölyttymään. Käyttöön on neuloutunut ohuen sorttisia nilkkasukkia ja pönäköitä polvareita. Tavallisten saapassukkien osastohan kirkuu täydennystä!

Pohdittavaksi jää, miten hankkiudutaan kunniallisesti eroon vähän tai tuskin lainkaan käytetyistä seiskapeikkosukista.
(a) annetaan koiralle leluksi
(b) jokin muu, mikä?

Nähtäväksi jää, miten nämä Regiat kestävät elämää. Ainakin neulomiskokemus oli miellyttävä, ja nuo värit <3 .


[Sukkien resepti omaan käyttöön:
8-aloitus; terässä 52 s; raidoitus 4+2; jälkikäteen neulottu kantapää inasen vajaan 17 cm:n kohdalla; varren lisäykset noin 10 cm:n jälkeen joka 5. krs kunnes silmukoita yhteensä 68; joustimessa 62 s. Obs! Terässä olisi hyvä olla 54-56 s kantalankaan tultaessa. Varren lisäykset voisi aloittaa vähän aiemmin.]

Mitä: sukat varpaista varteen, koko noin 38
Lanka: Regia 6-fädig, 75% villa, 25% polyamidi, 150 g = 375 m, puikkosuositus 3-4, ohjetiheys 22 s x 30 krs, konepesu 40 C, väri 6046 weinrot ja Aquarius color (joku ihana)
Puikot: jotkut sukkikset 1900-luvun puolivälistä, 3 ja 2,5
Menekki: 115 g
Valmis: 12/2017
Fiilis: Yhtään ei kaduta

7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Regian värisuunnittelijalle kaikki pisteet! :)

   Poista
 2. Päästyäni kaikista komerossani olleista seiskapeikoista olen hurahtanut täysin Regia kutoseen ja jopa kahdeksikkoon. Opal on toinen lanka, mihin välillä sorrun ainakin sukkahommissa.
  Niin lapaset kuin sukat ovat kauniit! Ja vielä: Regia kutonen on ala-asteikäisillä poikalapsilla säilynyt jopa hyvänä, vaikka sukkien kulutustahti on karmea.
  -Isoäiti-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Uusi yritys... Kiitän kannustustuksesta ja vinkeistä! Tuota Regian kahdeksikkoa ei ole vielä tainnut tulla vastaan, mutta pidetäänpä silmät auki.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. On, on - ja toiset samanmoiset vielä puikoilla :)

   Poista