5. syyskuuta 2018

Mitä opin mokasukilta


Neulo projektisi valmiiksi kohtuullisessa ajassa. Sitäkin ripeämmin, jos neulot sukat, joista pitäisi tulla jokseenkin saman kokoiset. Kuvan keskentekeleiden kokoero ei ole perspektiiviharha. Tasakokoisuuden saavuttamiseksi neulo kahta sukkaa samaan aikaan (magic loop) tai, jos se on liian vaativaa, pätkissä vuoronperään. Näin tuntuma projektiin säilyy. Tiedät, että käsialasi vaihtelee, harrastelija.

Jos kuitenkin neulot sukan kerrallaan ja vitkastellen, tee luoja paratkoon ainakin muistiinpanot, joista selviää silmukkamäärä, sen muutokset ja käytetty puikkokoko ja -malli. Säilytä muistiinpanot projektiin niitattuna.

Jos on pakko vitkastella, neulo halvasta paksulangasta, niin mokailu harmittaa vähemmän.

Nyt nimittäin harmittaa. Raidoituksen epäparisuus olisi ehkä vielä voinut menetellä, mutta töppösten kokoero ei. Käsiala oli muutamassa kuukaudessa oudosti harventunut. Vaikka asia oli toka sukan alkumetreiltä asti selvä, en suostunut vaihtamaan pienempiin puikkoihin. Ihan periaatteellisista syistä puikkokoko 2,5 on pienin, mihin suostun koskemaan. Kiva periaate. Purkuun meni.


Lanka: Schoppelwolle Crazy Zauberball, 75% villa, 25% polyamidi, 100 g = 420 m, puikkosuositus 2,5 - 3, hienopesu 40C, väri vihreä-turkoosi (Der Lenz Ist Da!)

2 kommenttia:

  1. Tuo ongelma on kyllä koettu montakin kertaa. Voin kertoa, että käsiala saattaa muuttua jopa viikossa ja myöskin unohdus tulla kaikista tärkeistä mitoista vaikka kuinka kuvittelee muistavansa. Sen huomion olen myös tehnyt, että mitä vanhemmaksi tulee (allekirjoittanut yli 70), sen pienemmillä puikoilla on aloitettava jotta saisi edes kohtuullisen kunnollista tulosta. Mielenkiintoiset sini-vihreät sävyt. Ei pahat ollenkaan. Raitoja ei aina kannata kohdistaa. Se on langan hukkaa, kun tulee niitä välistä kerittyjä pikku keriä. - isoäiti-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monelta purkoosilta välttyisi, kun aloittaisi arvioitua pienemmillä puikoilla! Minunkin käsialani nimittäin tiivistyy alkuinnostuksen jälkeen. Raitoja en kauheasti kohdistele, mutta olisihan se kiva, että sukat näyttäisivät olevan suunnilleen samaa paria :-) Kuvassa sukat näyttävät sopuisemmilta kuin livenä.

      Poista