2. tammikuuta 2020

Osin sopiva, erittäin käyttökelpoinen Shellseeker



Jos mallissa on epäilyttäviä piirteitä, usko epäilyksen ääntä. Heidi Kirrmaierin Shellseeker-puserossa epäilyttävää on venepääntie ja kittanan oloiset kädentiet. Tasku on mallin juju, mutta kaikkien ei kannattaisi neuloa mahan kohdalle lisämassaa. Lisäyksillä ja kavennuksilla tehdyt valesaumat on mallin toinen hauska juttu. 

Käyttämäni lanka ja neuletiheystulema ovat jotain aivan muuta kuin ohjeessa annetut. Niinpä sain vaihteeksi säätää, kokeilla ja sählätä. Pääntiestä tuli ohjetaulukon kokoa xl. Kädentielle ymmärsin neuloa vähän lisää laajuutta. Mitat osuivat enimmäkseen ohjeen haarukkaan s-m. Tavoite oli m+. Pingottaminen laajensi paitaa jonkin verran. Pääntietä kastelu ei yllättäen parantanut. Kaulukselle pitää tehdä jotain. Ehkä siihen pitää vain tottua? 


Aloitin puseron hellekesänä 2018. Säätämiseen suivaantuneena jätin hihattoman keskentekeleen odottamaan inspiraatiota. Se iski joulukuussa 2019. Motivaattorina oli lankalaihis. Shellseekerin avulla lankavarasto vajeni 585 g.


(Blogger tekee kappaleen fontille näköjään mitä lystää.) Epäilyksistä huolimatta puserosta tuli heti käyttövaate! Lanka on mukavaa neulottavaa ja neulos mukavan pehmeää. Kulutuskestävyyttä epäilen. Esim. Karismasta tekemäni lapaset eivät ole oikein elämää kestäneet. Kuviin ehtiessään paita oli ollut ahkerassa käytössä parisen viikkoa, käytössä nuhjaantunut ja nyppääntynytkin. Kulutuskestävyyden kannalta on näköjään se ja sama, neulooko kilohinnaltaan neljänkympin vai kolmensadanneljänkympin langasta. Kaulukselle on kyllä pakko tehdä jokin kutistustoimenpide.


Malli: Shellseeker / Heidi Kirrmaier
Lanka: Drops Karisma, 100 % villa, 50 g = 100 m, puikkosuositus 4, neuletiheys 21 s x 28 krs, hienopesu tai villaohjelma 40 C, ei huuhteluainetta, tasokuivatus, värit 73/ petrooli ja 50/ merenvihreä
Puikot: 3,5 ja 3
Menekki: 585 g
Valmis: 12/2019

2 kommenttia:

  1. Minä vaan noukkisin silmukat kauluksesta puikoille ja jatkaisin sitä joko samaan tyyliin raidoittaen vaan korkeammaksi ja kapeammaksi tai esim tekisin resorin hihansuiden tyyliin. Mutta nyppyyntyminen kertoo, että käyttöä onneksi paidalle on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Resoriviritys olisi tosiaan helpoin ratkaisu. Sellaisia Ravelryssä löytyykin. Kaulus ei kuitenkaan saisi nousta yhtään korkeammaksi, joten saatan kokeilla olkapäille jotain (todennäköisesti törkeän näköisiksi osoittautuvia) jatkopaloja, jotka vain kaventaisivat pääntietä.

      Poista