24. lokakuuta 2020

Pää punaisena

Noin vuosi sitten tein Gilliattista vahingossa waltawan pipon. Koska kuviomalli miellytti, jalostin siitä ja toisesta langasta toisen, sopivamman myssyn. Gilliatt ja kuvio ansaitsivat mielestäni vielä yhden yrityksen, joten neuloin tulevan talven varalle sopivan, punaisen päänlämmittimen. 

Joustimessa on 94 silmukkaa (ideaali olisi ehkä pari enemmän). Takaosassa on 2o, 2n -joustinta. Kuvion kohdalla kulkee kuviota mukaileva joustin. Muotoilin resorin german short rows -tekniikalla. Resorin jälkeen lisäsin sileään neulokseen 8 silmukkaa. Kuvion lopettelu ja neulomuksen kavennus lutviutuivat matkan varrella ja menivätkin sitten vähän sinne päin. Olisi pitänyt miettiä huolellisemmin ennen toimeen ryhtymistä, mutta kyllä se omaan käyttöön kelpaa. On kelvannut jo. Lanka on edelleen miellyttävää neulottavaa, eikä pipo kutita. Kuvissa punainen toistuu raakileena ja vähän vaisuna. Livenä se on selvästi syvempi ja, noh... punaisempi.

Malli: Kuhan Apaja (eli oma viritelmä) -pipo
Lanka: De rerum natura Gilliatt, 100 % merinovilla, 100 g = 250 m, puikkosuositus 4-5, 18 x 26 = 10 x 10 cm, käsinpesu, väri Dragon
Puikot: ehkä 3,5 ja 4,5
Menekki: 60 g
Valmis: 10/2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti