13. helmikuuta 2014

Alpakkamuumio olikin huopahaaveri!

Myöhään keskiviikkoiltana löytynyt muumioitunut alpakka on osoittautunut epäonnisesti huopuneeksi neuleeksi.  Keski-Jyskän poliisilaitoksen vanhemman konstaapelin Sisu Höpö-Huttusen mukaan tapaukseen ei liity rikosta.

Torstain vastaisena yönä uutisoitiin laajasti, että keskisuomalaisen omakotitalon kellarista on löytynyt muumioitu alpakan vasa. Päivän valjettua paljastui, että kyseessä on kaksinkertaisesta Drops Alpaca -langasta neulottu, ylenpalttisesti konehuovutettu lapaspari. Vasemman käden lapanen vaikutti hyvävointiselta joskin hieman kankealta, mutta oikean käden lapanen oli kärsinyt kahden tunnin rajussa konepesussa korjaamattomia vaurioita. Peukalo oli huopunut umpeen. Lapanen oli myös pariinsa verrattuna silmiinpistävän pieni.

Lapasten tekijäksi paljastui römpsööläinen huopapeltiseppä Nita Kotona. Hän hämmästelee ja pahoittelee tapauksen saamaa julkisuutta. Hän tähdentää, että alpakat eivät kuulu Suomen luontaiseen faunaan, eikä täällä tiedetä harjoitetun eläinten muumiointia.

Kotona kertoo tapauksen taustoista K.S.Ä.-K:lle: "Tulollaan on tuntikausien rupeama harrastustoimintaa kalman kosteassa pressuhallissa. Käsiin pitäisi saada joko alpakkaiset aluslapaset tai kunnon huoparasat, ja äkkiä. Hätähuovutus vain lähti lapasesta!"

Toimittajamme rauhoitteli haastateltavaa: Viikonlopun sääennusteen perusteella hypotermian vaara ei ole välitön.

Lanka: Drops Alpaca, 100 % alpakka, 50 g = 180 m, puikot 2,5 - 3,5, tiheys 23 s x 30 krs, käsinpesu max 30 C, väri 506/ tummanharmaa mix, made in Peru
Puikot: 6 (kaksinkertainen lanka)
Menekki: 98 g
Fiilis: *kolkkoa naurua*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti