4. maaliskuuta 2014

Suorituskyvyn äärirajoilla
Varastossa hautui tuntemattomiin tarkoituksiin hankittua, vaikka minkä väristä Drops Alpacaa. Tuotteen valikoimasta löytää huolestuttavan helposti miellyttäviä värejä. Kahden sinisen sekoitus viehätti. Kokeilin erilaisia mallineuleita, joista yksikään ei napannut. Sovitin sinisen rinnalle punaista. Näytti taivaalliselta. Maailmanhistorian tunnetuin sinistä ja punaista pukeutumisessaan yhdistelevä mimmi onkin Neitsyt Maria. Taidehistorian todistusaineisto on vakuuttava. Että esikuvat on tässä jumpperiprojektissa kohillaan.

Raita tekee projektin. Työssä on aina realistinen välitavoite ja homma tuntuu etenevän. Pintaa syntyy, kun lasettaa sileää neuletta kaksinkertaisella langalla pyörönä. Alpaca on laatulankaa. Ei kierry. Ei solmuja kerissä. Neuletuntuma on perunajauhoisen pehmeä, silkkaa hiekkahentusta ja lusikkaleipää. Neule valmistui kahdessa viikossa. Henkilökohtainen ennätys suorituskyvyn äärirajoilta näin olympiavuonna - Kyllä tästä jokin palkinto pitäisi saada.

Langan menekin arvioiminen on minulle ikuinen mysteeri osin siksi, että kyhään mallin yleensä matkan varrella. Neulon puserot ylhäältä alas, mutta perinteiseen tyyliin saumoin, sillä mielestäni olka- ja hihapyöriön sauma antavat neuleelle ryhtiä. Raglanhihoihin en ryhdy. Silmukkamääriin hain osviittaa Dropsin mallitietokannasta. Pidin mielessä elämän karut reunaehdot. Käsialani on löysähkö. Langasta ja puikkovalinnasta (melkein) riippumatta neuletiheys tuppaa asettumaan 17-20 s/ 10 cm välille. Neule lörpsähtää.

Puserosta tuli tunika. Jos se lörpsähtää, tulee leninki. Ompelin sivuhalkioihin, jotka eivät ole mallikelpoiset, napit, joita ei kannata avata. Helma osoittaa rullautumistaipumuksia. Kauluksesta tuli hassu, mutta sellainen, kuin halusin. Hihat eivät asettuneet ihan niin kuin olin kaavaillut. Ongelma (rumasanarumasana - pitää sanoa "haaste") ratkesi, kun neuloin kainaloihin yksinkertaisella langalla neliskanttiset välipalat elikkäs adapterit. Kikkakutoseen voi aina luottaa! Vaate on todella lämmin. Kuluva talven tarjoamat testausolosuhteet ovat olleet kyllä heppoiset. Olen varma, että tälle vaatteelle tulee käyttöä, sillä pidän siitä.


Lanka: Drops Alpaca, 100 % alpakka, 50 g = 180 m, puikkosuositus 2,5 - 3,5, ohjetiheys 23 x 30, käsinpesu max 30 C, tasokuivaus, made in Peru
Värit: sininen mix 6360, lilaharmaansininen 4305, punakirjava mix 3650, tummanharmaa mix 506
Puikot: 4,5 (kaksinkertainen lanka)
Menekki: 600 g
Valmis: 12.2.2014
Fiilis: joku mitali mulle tästä nyt

2 kommenttia:

  1. Paras palkinto neulojalle, se kun käyttäjä on mielissään! Mitä sen väliä, vaikka neuloja itse on se käyttäjä! Toimivan näköinen pusero, raidat tekee vaatteelle ihmeitä! Ja dropsin alpaca on ihqu-lanka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä: onnea on tyytyväinen käyttäjä ;-)

      Poista