22. lokakuuta 2014

Halusi känsikkäät

Peto kyyristelee häkissään.
Ystävä halusi pitkä- ja löysävartiset kärjettömät sormikkaat, joita voisi käyttää ohuiden hansikkaiden päällä. Konservatiivisessa mielessäni toiveessa yhdistyy kahdet erityyppiset käsineet, kämmekkäät ja kynsikkäät. Ne kun yhdistää, syntyy... känsikkäät?

Pummihanskat eli kynsikkäät ovat raja-aitojen ruutukaavoittamassa mielessäni avosormiset, käytännön syistä yleensä lyhytvartiset hansikkaat. Sormistumppien ansiosta hanskat pysyvät käsissä ja lämmittävät riittävästi jättäen näpeille tilaa tarkkuustyöskentelyyn kaikenlaisissa vilpoisissa olosuhteissa. Kynsikkäät hansikkaiden päällä on todellinen kerrospukeutujan valinta. Huolellisesti villoitetut sormivälit ei voi palella.

Kämmekkäät kuvittelen enemmän söpöstelyasusteeksi. Sellaiset voin pukea sormikkaiden päälle lisälämmikkeeksi hillittyyn menoon. Öh, kämmekkäät on myös kivempi neuloa.

Ja lanka, sen piti oleman pinkin ja mustan sekaista hurjimusta. Huh huh. Näin se näkemys avartuu.

Malli: oma säätö
Lanka: Regia 4-fädig Color, 75 % villa, 25 % polyamidi, 50 g = 210 m, puikkosuositus 2-3, pesu 40 C hienopesu, väri 05869
Menekki: 65 g
Valmis: 19.10.2014
Fiilis: mykistys

4 kommenttia:

 1. Wau, mitkä kynsikkäät! Hurjat!
  Olen samaa mieltä: kämmekkäät on huomattavasti mukavammat neulottavat, sillä tuo lyhyiden sormien väkertäminen on tylsää. Mutta toisaalta taitavat olla väkertämisen arvoiset... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä vain sormituppilot, vaan se päätettävien langanpäiden määrä... :-)

   Poista
 2. Sitä saa mitä tilaa! Messevän näköiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Räyhäkkäät ovat! Toivottavasti tilaaja tykkää :-)

   Poista