28. lokakuuta 2014

Tekee vaan

Kehittyvän neulojan (kiertoilmaisu henkilölle, jonka taidoissa on kosolti kehittämisen varaa) kannattaa neuloa ohjeen mukaan. Ymmärrys siitä, miten neulevaate rakennetaan, kasvaa osaavan jälkiä seuraten. Vaan kun en löytänyt sopivaa kaulurin mallia. Kai kokeilemallakin jotain oppii, tuumin.

Pipon napanappi tuijottaa tuimana kotokutoista takaliehuketta.
Esimerkiksi Dropsin ohjetietokanta tulvii kaiken maailman puoliponchoja ja keeppejä. Tuubien ja eleganttien asustekaulakappaleiden ohjeita riittää. Halusin ulkoilukaulurin, joka asettuisi pursuilematta takin alle ja jonka alaosa kaartuisi edessä alemmas kuin takaa ilman, että pitäisi neuloa mitään tyhmiä läppiä. Halusin pään yli vedettävän mallin, joka olisi yläreunastaan melko tiivis.

Taitettuna tötteröstä tulee peruskauluri pakkaskeleille. Joustinneuleosio nousee lämmittämään kallonpohjaa.
Neuloin ylhäältä alas. Kaavailin kauluksesta lyhyen sorttista. Meni pitkäksi. Muotoilin etukappaleen lyhennetyin kerroksin. En muistanut, miten w&t tehdään oikeaoppisesti enkä viitsinyt tarkistaa. Soveltelin omasta päästä, ja siltä se myös näyttää. Ylitin itseni purkamalla jopa kahdesti karmeimman osan ja kokeilemalla erilaisa ratkaisuja. Silo on melko pehmeää. Nuhjaantumisen pelossa en tohtinut purkaa kolmatta kertaa. Asiaan vaikutti myös silkka laiskuus. Takalärpäke uhkasi jäädä niukaksi. Hätäratkaisin pulman jatkamalla niskakappaletta kotokutoisin lyhennetyin kerroksin. Jatkokappale näyttää tökeröiltä, mutta mihinkäs se sieltä näkyy. Sitä paitsi kauluri tulisi itselleni.

Uskoisitko kauluria käyttökelpoiseksi, jos tämä olisi ainoa kuva siitä?
Kaulurista tuli käyttökelpoinen. Se on lämmin, miellyttävä iholla ja malliltaan toimiva. Kauluksen voi taittaa kaksinkerroin, rullata tai rutata. Päätin, että kauluri on riittävän hyvä.

Pinskulle kiitos kuvista!

Malli: ks. ed.
Lanka 1: Silo silkkivillalanka, Kauhavan Kanga-Aitta, 75 % merinovilla, 25 % silkki, 50 g = 100 m, puikkosuositus 4,5, tiheys 19 s x 27 krs, käsinpesu, väri 8271-1/vihreä
Lanka 2: Drops Lace, 70 % alpakkaa, 30 % silkkiä, 100 g = 800 m, puikkosuositus 3, käsinpesu max 30 C, väri 7238/oliivi
Puikot: 3,5 ja 4
Menekki: 85 g
Valmis: 25.10.2014
Fiilis: Ohje olis ollut kiva, mutta menee se näinkin.

Jim-pipo samalla lankayhdistelmällä vm. 2013. Menekki 90 g.

4 kommenttia:

 1. Näyttä just passelilta kaulurilta. Just sellaiselta, kuin tarve-kuvauksessa kerroit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koeajan mallin sitten joskus hirmupakkasilla :-)

   Poista
 2. Vallan mainion oloinen kauluri!

  VastaaPoista