21. huhtikuuta 2018

Nämä ovat kuin ovatkin pari


Sain lahjaksi kaksi syötävän herkullisen väristä kerää Novitan Alpaca Woolia. Aloin nähdä lapasia. Riittoisuus oli arvoitus, kirjoneule nou-nou ja raitoja en jaksanut - niinpä tein yllätysparin.

Halusin tiiviit tumput, joten neuloin kolmosen puikoilla. Intialainen peukalokiila toimii aina. Kärjen sädekavennuksesta ei tullut kovin nätti, mutta ei haittaa. Jotta lapaset tunnistaisi pariksi eivätkä näyttäisi ihan kaljuilta, lisäsin selkämykseen vastaparin väriset virkatut jutut. Fabel-varastosta löytyi sopivat sävyt. Kukat näyttivät vähän pliisuilta, joten ompelin pohjavärillä keskelle rinkulat. Koska lapaset näyttivät edelleen keskentekoisilta, lisäsin vielä puuhelmet - pisteeksi i:n vai tortuksi tortun päälle?


Alpaca Woolia oli mukava neuloa ja neulepinta tuntuu, öh, alpakan ja villan sekoitukselta. Punainen lanka tuntui paksummalta kuin oranssi, ja niin tekee valmis neulekin. Valmiit lapaset ovat yhtä tilavat, mutta punainen tumppu on 5 grammaa oranssia läskimpi. Neuloin lapasia vuoron perään, joten käsiala tuskin vaikuttaa asiaan. Nämä on sitten todella, _todella_ lämpimät. Ja melko karvaiset.

Tähänastisen kokemuksen perusteella Novitan langat eivät kuulu suosikkeihini, mutta Alpaca Wool saattaisi hyvinkin kuulua (jos neulon vain yhdellä värillä).


Mitä: lapaset intialaisella peukalokiilalla
Lanka: Novita Alpaca Wool, 50% alpakka, 50% villa, 50 g = 100 m, puikkosuositus 5, ohjetiheys 18 s x 26 krs, käsinpesu, väri 570 (kirsikka) ja 643 (kettu)
Virkatut kukat: Drops Fabel
Puikot: Knit Pro koivuiset 3
Menekki: 30 + 35 = 65 g, ja nöttöset Fabelia päälle
Valmis: 2/2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti