21. toukokuuta 2014

TV-neulonnan alkeet, harjoitus 2

Jotkut neuloo pimeässä olkkarissa telkkarin ääressä zumbatessaan mustasta seitistä neliulotteisia pitsipalmikkojuttuja. Siinäpä tavoite. Matkalla mestariksi sileä neule suljettuna neuleena pyöröpuikoilla voisi olla etappi nro 1, jos aloituksen saisi tehdä silmät auki. Astetta vaativammassa työssä on joustinneuletta. Säärystimet!

Kaipasin perusjoustinsäärystimiä, sillä tahaton konehuovutus pilasi yhdet merinovillaiset mukavuudet. Tein uudet konepesunkestävästä, hyväksi haukutusta Opalin sukkalangasta. Langan paksuus vaikutti luettuna pahemmalta kuin miltä tuntui. Jaoin 60 s 2o, 2n -joustimeksi ja neuloin kaksi tuubia. Suoraviivaisen helppo ja täsmälleen oikea vastaus kumpaankin tarpeeseen.

Jopa tässä TV-neulonnan alkeisharjoituksessa on erehtymisen mahdollisuus, joka myös toteutui. Seuraava silmukka on 50 %:n todennäköisyydellä o. Yksi puikollinen meni väärin. Korjaaminen jäyti.

Lanka: Opal 4-fach, 75 % villa, 25 % polyamidi, 100 g = 425 m, puikot 2,5, tiheys 30 x 42, pesu 40 , väri harmaa/5191
Puikot: 2,5
Menekki: 100 g
Valmis: 02/2014
Fiilis: jos hankkis vielä sen telkkarin

2 kommenttia:

  1. :) siitä se silmät kiini-neulominen lähtee! Ja tuollaisia perus-juttuja ei tuu koskaan tehtyä, ja nehän on niitä, joita aina kuitenkin eniten tarvii! Hyvät niistä kuitenkin tuli, joten uutta putkeen vaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Perusasioiden äärellä on aika ajoin tarpeen viivähtää :-)

      Poista