1. toukokuuta 2014

Norohiton paree

Hehkutetaanko Noron lankoja syystä? Onko japanilainen käsinkehrätty ja -värjätty hintansa väärti vai heiluuko keisari Norohito sittenkin munasillaan?

Tempauduin mukaan Noro-huumaan vasta keväällä 2012. Vieroksun hieman Noron eksoottisia väriyhdistelmiä, mutta Silk Gardenin väri 349 on mielestäni Noroksi harvinaisen harmoninen - sen joka paikasta loppuunmyydyn musta-ruskea-harmaan 47:n lisäksi. Ostin ylellisen materiaalin, väitteen käsin valmistamisesta sekä lupauksen myrkyttömästä valmistusprosessista ja nyppyyntymättömyydestä.

Neuloin peruspaidan yhdestä ja samasta väristä kahdelta kerältä 4 kerroksen raidoin. Väliltä saksin ruskeaa ja harmaata vähemmäksi. Lanka kiertyi neulottaessa kiharalle. Kerissä oli luvattoman paljon solmuja. Langan paksuus vaihteli maltillisesti. Materiaalin tuntu ja väri vaimensivat marinaa.

Puserosta tuli lemppari. Sen raidoissa asuu ruska, aurinko, mustikat, multa ja graniitti. Silkin ja mohairin tuntu tekee hyvää. Nyppyjä on noussut jonkin verran. Helma rullasi typerästi, joten saksin sen poikki ja neuloin uudelleen pidemmäksi. Helma rullaa edelleen.

Jo vähäinen kokemus osoittaa, että tuotemerkin sisällä on vaihtelua. Ehdotan, että keisari Norohito pitää näppinsä erossa Kureyon Sockista ja sen sellaisista ja sonnustautuu Silk Gardenin kaltaisiin materiaaliyhdistelmiin ja laimeahkoon väri-ilotteluun ainakin meidän kylällä vieraillessaan.

Lanka: Noro Silk Garden,  45 % silkkiä, 45 % kid mohairia, 10 % villaa, 50 g = 100 m, tiheys 18 s, puikkosuositus 4,5 - 5, käsinpesu
Menekki: 420 g
Fiilis: jyrkkä kyllä, yes, da ja jaa

6 kommenttia:

 1. Kaunis pusero. Värien kauneuden takia malliin ei tarvita mitään erikoisia kikkailuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Minulla ei riitä taidot erikoisuuksiin ja makukin on simppeli, joten arvostan pätevää värjäriä. Pätkä- ja liukuvärjätyt langat madaltavat kummasti käsityölle ryhtymisen kynnystä!

   Poista
 2. Upea villapaita, niin minun mieleiset värit. :) Paita sointuu niin kauniisti myös taustaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Tuon 349:n väriskaala on Noroksi miellyttävän säyseä ja se sopeutuu monenlaiseen maastoon. Sopivalla kuvausympäristöllä saa toki oudommankin virityksen näyttämään miltei asialliselta :-)

   Poista
 3. Voi kuinka kaunis! Värit menee tässä kyllä tosi kivasti.

  VastaaPoista