24. huhtikuuta 2014

Vihreä on vaikea väri


VIhreetä kamaa viidakossa, ruskeaa ruovikossa ja villaakin yllä.
Luonto hanskaa vihreiden yhdistelyn, mutta kun homo sapiens ryhtyy hommaan, tulos on mielestäni usein jotenkin... outo. Tilasin nettikaupasta vihreää Noron Kamaa (heh heh). Tietokoneen näytöllä vihreä toi mieleen havumetsän sumuisena päivänä. Uskalsin tilata.

Avasin paketin ja suljin. Aloin kirkua. Paketissa kupli ilmeisesti helteessä käynyttä radioaktiivista sammakkosoosia. Hengittelin rauhassa pari päivää, ommmm, ommmm, ommm, ja raotin pakettia uudemman kerran. Näytti paremmalta. Keväinen lehtometsä. Lehtiruotejaan auki keriviä saniaisia. Varjoja aluskasvillisuudessa. Aurinkoa hiirenkorvissa. Asenne ratkaisee, aina.


Neulaisin villatakin. Siitä tuli pitkä. Kostuttelun ja kuosittelun jälkeen se on todella pitkä mutta vähän kapea. Neuletiheys vaihtelee löysästä läpikuultavaan, sillä jossain vaiheessa kyllästyin nurjiin kerroksiin ja neuloin opettelumielessä vain oikealta puolelta, vuoroin vasemmalta oikealla ja oikealta vasemmalle. Harjoituksia on syytä jatkaa.

Nyt takki tuntuu omalta. Vihreä miellyttää. Napit just passelit. Ystävä ehdotti samansävyisiä kangastaskuja. Kahtellaan. H:lle kiitos kuvista!

Malli: oma säätö, mikäpä muu
Lanka: Noro Kama, 26 % villa, 25 % silkki, 25 % alpakka, 12 % kid mohair, 12 % angora, 50 g = 75 m
Puikot: 5
Menekki: 670 g
Fiilis: niin se mieli muuttuu

8 kommenttia:

 1. Samaa mieltä, vihreä on vaikea väri! Jossain vaiheessa en sietänyt ollenkaan, mutta nyt yksi sen sävyistä on lempivärini. Niin sitä vaan mieli muuttuu. Mutta takki on kyllä upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Vihreän houkuttelevuutta on saattanut lisätä paitsi omat lisävuodet :-) myös se, että langanvalmistajat/ värjärit ovat onnistuneet saamaan kaupan hyllylle asti mukavasti "luomuja" sävyjä!

   Poista
 2. Mikä tahansa Noron väri on minusta hieman vaikea... ihania ehkä vielä kerällä, neulottuna jotain ihan muuta...
  Mutta takistasi tuli hieno! Kuvissakin on sellaista sademetsämäistä fiilistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari viikkoa kun maltan odottaa, maastoudun vihreässä takissa taas maisemaan :-D Noron väriyhdistelmät ovat tosiaan melko rajuja tällaiselle sinisen ja harmaan välillä viihtyvälle sysisuomalaiselle. Blogosfäärissä samoillessani kerään mielelläni vinkkejä siitä, mihin yksiväriseen lankaan mitäkin Noroa voisi langan paksuuden puolesta luontevasti yhdistää. Tällä hetkellä etsinnässä on sopuisa kaveri Silk Garden Sockille.

   Poista
 3. Yhdyn edellisiin mielipiteisiin niin Noron kuin vihreän värinkin suhteen. Mulla on muuten sama projekti Silk Garden Sockin suhteen. Vahvuuden lisäksi olisi kiva jos myös kierre suunnilleen mätsäisi - mikä onkin Norojen suhteen helpommin sanottu kuin tehty. Olen miettinyt, toimisko Manos del Uruguay Silk Blend.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, enpä tullut ajatelleeksi, että kierteelläkin olisi väliä... Kerro ihmeessä, jos tuo Manosin lanka toimii. Itse olen testaillut kahden langan taktiikkaa kaavalla: Teetee Elegant + x. X:nä ovat vierailleet Drops Alpaca ja Malabrigo Arroyo. Ei hyvä. Ajattelin kokeilla vielä Holst Supersoftia ja Gjestal Maijaa. Jos testit ei pian ala tuottaa tulosta, on pakko alkaa pitää kirjavasta ja saksia ne myrkyn vihreät pätkät kylmästi vaan pois :-)

   Poista
 4. Vihreä on vaikea, mutta silti niin paras väri! Takki on mun mielestä oikein onnistunut, eikä näytä kutumössöltä lainkaan! Sopiva raita-lanka tuohon yksinkertaiseen malliin, joka antaa langan olla sellainen kuin on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tällä kertaa lanka näyttää neulottuna paremmalta kuin kerällä! :-)

   Poista