17. huhtikuuta 2014

Topista tulikin tunikaTilasin lankaa netistä. Näytöllä se vaikutti hyvältä. Näppituntumalta julkean väittää, että Lang Seta Tweed voisi olla laadukkaampaakin. Vähän on lyhytkuituisen haurasta, pehmeää, jopa tahmeaa. Raaka-Arskan neuleotteita tulee välttää, samoin bambupuikkoja ja virheitä, päättelin.

Aloitin lyhythihaisen paidan. Mallin nyhdin tavan mukaan omasta piposta matkan varrella. Pääntie venähti varsin antavaksi, mutta kursin sen reunuksen avulla säädylliseksi. Tulin tilanneeksi lankaa reilun satsin. Niinpä tulin jatkaneeksi helmaa yli toppistandardin. Emmin tovin tunikaksi kasvattamista, koska lanka on niin pehmeää. Pelkäsin, että neule nuhjaantuu istuvalla henkilöllä tuossa tuokiossa ensin lyttänäksi ja sitten persuuksista puhki.

Villiinnyin neulomaan kolttuun pituutta, kun kuuntelin samalla Westön Missä kuljimme kerran -romaania. Äänikirja on loistava keksintö ja lanka riittoisaa. Pitäisiköhän äänikirjojen kuuntelu yhdistää johonkin vähemmän mieluisaan toimintaan? Pesaisen tässä vielä ikkunat, putsaan lattiakaivon ja kuuraan hellan taustan, kun on romaani just niin jännittävässä vaiheessa?

Kastelin ja kuosittelin vaatteen muotoonsa kuivumaan. Käsittelyssä neulepinta kaunistui ja tunika venyi miltei mekoksi. Neulos on iholla erittäin miellyttävä. Kulutuskestävyyttä epäilen edelleen. Eipä mitään, kyllä tätä kolttua kulutankin, kun niin mukavalta tuntuu.

M:lle kiitos valokuvamallituksesta!

Malli: oma säätö
Lanka: Lang Seta Tweed, 75 % silkkiä, 25 % puuvillaa, 25 g = 100 m, tiheys 21 x 32, puikot 3,5 - 4, väri 804.0011
Menekki: 250 g
Valmis: joskus viime kesän lopulla

4 kommenttia:

 1. hyvältä näyttää! Jotenkin tosi luomun näköistä lankaa!

  VastaaPoista
 2. Ihana! Ahaa, äänikirjoilla on näemmä sama vaikutus neulomiseen kuin minulla tavallisillakin! Ei vaan malta lopettaa lukemista, eikä neulomista :D Tunikasta tuli tosi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos positiivisesta palautteesta :-) Miten neulominen + painetun sanan lukeminen toteutetaan ergonomisesti kestävällä tavalla? Ei pysty! :-)

   Poista