15. huhtikuuta 2014

Näissä väreissä


Jemmasta pompsahti 150 g Pirtin kehräämön karstalankaa sateenkaaren väreissä. Lanka tuntui karkealta ja ei-niin-lujalta. Kokemus karstalankaneuleen rakenteen muuttumisesta pesussa puuttuu, joten en tohtinut aloittaa mitään suoraan iholle puettavaa. Vyötteen mukaan lanka huopuu, mitä ei tässä taloudessa pidetä varsinaisesti suosituksena.

Väri antaa neulepinnalle jokseenkin riittävästi ilmettä. Lisäsin siihen silti summamutikka-sirottimella nurjien silmukoiden pätkiä. Pätkät kuvioivat neuleeseen pieniä aaltoja tai väreitä. Kun säärystimen ruttaa makkaralle, laskokset asettuvat nurjien silmukoiden jaksojen kohdalle.

Resepti:
Jaa vyyhti puoliksi. Saat samanpainoiset säärystimet. Pituudeltaan pötkylöistä voi tulla erilaiset, jos käsiala muuttuu matkan varrella tai neulonnan suojelustontut sattuvat olemaan mökö-mökö-tuulella. Neulotaan nilkasta alkaen niin pitkälle kuin lankaa riittää.

Luo 52 s. Neulo nro 2,5 tai 3 sukkapuikoilla pyöröneuletta. Jaa silmukat tasan 4 puikolle, 13 per puikko. Neulo 2o 2n -joustinta muutama sentti. Neulo jatkossa sileää, johon mielen mukaan nurjien silmukoiden pätkiä, ikään kuin aalloiksi tai väreiksi. Nurjien silmukoiden jaksot ovat á 2-13 s. Jätä nurjien silmukoiden jaksojen väliin muutama kerros sileää neuletta, niin valmis neule kurttaantuu kivasti.

Lisää silmukoita kintun mittojen eli tarpeen mukaan kahden takakeskisilmukan molemmin puolin. Langan lopun häämöttäessä tarkista, että silmukoita on 4:llä jaollinen määrä. Neulo 2o 2n -joustinta sopiva pätkä. Säärystimistä ei todellakaan tarvitse tulla symmetriset.

Kiitos SK:lle mallailusta!

Malli: putkahti omast' pipost' matkan varrella
Lanka: Pirtin kehräämön meleerattu karstalanka, kotimainen 100 %  villa, 100 g = 350 m, puikkosuositus 2 - 2,5, väri Sateenkaari, käsinpesu
Puikot: 2,5 ja 3
Valmis: 10/2013
Fiilis: Jee, värei!

2 kommenttia:

  1. Ihanat! Nämä ovat todelliset hyväntuulensäärystimet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Sateenkaari kääntää tuulen hyväksi!

      Poista