11. joulukuuta 2016

Enemmän pinkkiä


Se pyysi ja tämä lupasi. Pipon aloittaminen venyi kohtuuttomasti, ja koko jahkailun ajan (kevät, kesä, syksy) oli huono omatunto. Mutta kun värejä oli neljä, jokainen vieraalta maalta. Toisekseen pipojen neulominen ON rakettitiedettä. Päänlämmittimen koon säätäminen sopivaksi on meikäläisen käsityskyvyn tuolla puolen.

Toive oli erittäin väljä: riittävän lörppä pipa, johon mahtuu tarvittaessa isompikin tukka. Värien sijoittelun suhteen sain vapaat kädet. Ei paha rasti. Paitsi että oli. Kunnes otin puikot käteen ja annoin palaa, periaatteena "mitä pinkimpi sitä parempi".

Laaduntarkkailija Hissusta rusetti on vähintään arveluttava. Tai ainakin tuo hakaneula...

Lanka on minusta edelleen kummallisen joustavaa työstettävää, mutta neuleesta tulee aikas ihanan pehmeä. Silmukkamääriin ongin osviittaa Dropsin ohjetietokannasta, jonka uudistettu hakutoiminto on mielestäni sekä surkea että huono.

Reunuksessa on 144 s, 3o, 1n -joustinta. Pipan pääosassa pyörii 156 s. Pinkki väliraita sahalaidottuu nosta, kudo -menetelmällä. Valmis pipo näytti siltä, että olisi sitten kuitenkin pitänyt aloittaa vihreällä raidalla. Hätäratkaisuksi väkersin vihreän rusetin, jonka voi kiinnittää hakaneulalla.

Kato, mullakin on pinkkiä! Suussa!! Ollaan silleen niinku samikset!!! Joko lähdetään treenaamaan?
Loppukäyttäjä vaikutti tyytyväiseltä. Laaduntarkkailija empi tovin. Ässälle ja Hissulle kiitos kuvista!

Malli: oma säätö
Lanka: Drops Baby Merino, 100 % villa, 50 g = 175 m, puikot 3, tiheys 24 s x 32 krs, hienopesu tai villaohjelma 40 C, värit luultavasti 08/kirsikanpunainen, 07/roosa, 36/oranssi, 38/oliivi
Puikot: bambupyörö 3, rusetti pienemmillä puikoilla.
Menekki: rusetteineen päivineen 75 g
Valmis: 11/2016

4 kommenttia:

 1. Onpa ihana! Tekikö kipeää neuloa jotain oman värimaailman ulkopuolelta?
  - Isoäiti -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se neulominen, mutta aloittamisen tuska! :-D

   Poista
 2. Onpahan hieno pipo. Muoto on hyvä - ja noi värit <3. En ikimaailmassa olisi itse osannut yhdistää oranssia ja pinkkiä samaan työhön, mutta yhdistelmähän on suorastaan törkeän hieno. Mäkin tahon!
  Raapsutukset laadunvalvojalle, näyttää kovin tarkkaavaiselta kaverilta. Perro kenties?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin kokeilemaan! :-) Laadunvalvoja on kuin onkin perropörrö.

   Poista