25. joulukuuta 2016

Kuulin pöllön kutsuvan

Täydenkuun aikaan joulukuussa kuulin pöllön kutsuvan. Piti tekemäni lapaset. Ohjeen puuttuessa kokosin mallin näpeissä ja blogosfäärissä valmiina olevista elementeistä, kuten neulemaailmassa tavanomaista on. Varressa on palmikkoa. Pöllö kököttää nurjien silmukoiden muodostamassa ikkunassa, jonka yläosassa kuuna loistaa iiiiiso kookosnappi. Puuhelmisilmät löytyivät jemmasta.

Onnistuin sihtaamaan pöllön mielestäni passeliin kohtaan kämmenselkää ja suhteessa palmikkojoustimeen. Palmikonkierrotkin muistin tehdä käsikohtaisesti silmämääräisesti sopivaan suuntaan. Nappivaihtoehdoista valintani osui isohkoon mutta hinnaltaan säädylliseen. Sopivin vaihtoehto olisi maksanut 4,5 € kappale, ja sen paras puoli oli nurja. Julkisivun puolella oli jotain käsin maalattuja talvioita, jotka selittänevät hintaa, ja eihän sellaisia olisi voinut piilottaa nurjalle puolelle. Helmisilmien ja nappien ompelu tuskastutti, mutta kyllä kannatti. Hitsi, näistä tuli kivat!

Cascade 220 on neulottavuudeltaan peruslankaa parhaasta päästä. Taannoin Cascadesta tekemäni villatakki  alkoi valitettavasti nyppyyntyä melko pian. Paria Cascade-pipoa olemme käyttäneet aivan hiki päässä, ja ne ovat säästyneet nuhjaantumiselta. Toivottavasti lapaset ovat sitä siloisampaa laatua. Ruskeaa vierastan, mutta tätä sävyä en. Muotitiedotonta pöllöt jaksaa ihastuttaa aina vaan. Ehkä pöllö-motiivi onkin jo klassikko?

Lapaset tuntuivat melko napakoilta, kunnes kylvetin ne. Kylpypuhtaina ovat pehmeät kuin keskikokoinen lehtopöllerö. Hyvää joulua Riikalle :-)

H:lle kiitos kuvista!

Malli: oma säätö
Lanka: Cascade 220 superwash, 100 % villa, 100 g = 200 m, puikkosuositus 4 - 4,5, tiheys 20-22 = 10 cm, hienopesu 40 C, väri 819, Made in China
Puikot: Knit Pron kantikkaat 3,5
Menekki: 65 g
Valmis: 17.12.2016
Fiilis: <3

6 kommenttia:

 1. Aivan ihanat!! Nappi toimii hienosti kuuna :)

  VastaaPoista
 2. Valtavan somat. Mäkin päädyin joskus ompelemaan napit takkiin nurin päin, kun nurja puoli oli niin passelin oloinen. Mutta ne olivat toki halvemman puoleisia nappeja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän :) Kyllä pitäisi nappienkin olla, jos ei moni-, niin ainakin kaksipuolisia.

   Poista
 3. Varsin kiva säätö! Tällaisia lapasia mäkin kykenisin käyttämään, just passelit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelpoiset tuli :) Ja kun ulsterin jättää naulakkoon, voi lapaset napittaa takin etumukseen talteen roikkumaan.

   Poista