31. joulukuuta 2016

Kierrän palmikon, kaukaa

Seitsemänkymmenen gramman Lanett-erä oli hilloutunut jokusen vuoden. Jämät jäivät säärystimistä, jotka onnistuin langan väitetystä superwash-ominaisuudesta huolimatta konehuovuttamaan tanakiksi pötköiksi. Huovutushistoriani on surkuhupaisa.

Miten voi tuollaisen nöttösen huhuilu kantautua monen kilon varaston uumenista? Grafiitinharmaan ääni on ehkä tavanomaista läpitunkevampi, kuuloni valikoiva. Muistelen myös kaihoisasti, miten mahottoman mukavat ja lämpimät Lanett-säärystimet olivat ennen muodonmuutostaan.


Lisäyksin ja kavennuksin palmikkomaiseksi muotoutuva mallineule sattui silmään jossakin fb-ryhmässä. Kaavailin kuviota niihin ohuisiin mustiin sukkiin, jotka vartovat tehdyksi tulemistaan edelleen, tämän kokeilun perusteella ehkä hamaan harmauteen saakka. Mallineule on nimittäin hermorakenteelleni hidas. Ei tarvitse joka kerroksella tapahtua jotain, ei edes viidellä seitsemästä, ei mitään tasatahtistakaan. Luulenpa, että tavanomaisilla palmikonkierroilla tällaisesta simppelistä joustinjutusta tulisi nopeammin valmista. Välttelenkö palmikkoja suotta?

Kämmekkään tasaisen tuubin neuloin pyörönä, peukaloaukon kohdan tasona. Kerroksella on 56 silmukkaa. Neulos on pehmeä ja joustava. Harmikseni langasta jäi parinkymmenen gramman jämät. Kädenlämmittimistä tuli kumminkin kivat.

"Malli": oma säätö
Lanka: Sandnes Garn Lanett 100 % merinovilla, 50 g = 195 m, puikkosuositus 2,5, 31 s = 10 cm, hienopesu 40 C, väri 1083
Puikot: Knit Pron lyhyet koivuiset 2,5
Menekki: 47 g
Valmis: 29.12.2016

4 kommenttia: