18. joulukuuta 2016

Peukalokyydillä ulkoavaruuteenEdellisen purkoosin lannistamana lähdin lomaselle. Liftasin linnunradalle ja aloitin matkaneuleena huivin (tietenkin). Mitä pidemmälle matka edistyi, sitä pahemmalta näytti. Langan neulottavuus oli edelleen erinomainen ja neuletapaamisissa matka sujui rattoisasti, mutta värin osalta jouduin taistelemaan työn loppuun. Raidoitus pukee mielestäni somemmin huivia kuin sukkaa. Mutta.

Huivista tuli "ihan kiva". Mietin vielä, käytänkö vai lähetänkö syvemmälle ulkoavaruuteen (lähetän). Jotkut pätkärääkät osoittautuvat vääriksi, vaikka kuinka neuloisi aina oikein ja joukossa olisi jotain kivaa sinistä. En ilmeisesti ole vielä valmis vihreään. Saisikohan välipäivämarkkinoilta huokealla paremmat värisilmät ja varmaa makua?

Hitchhiker on hupaisa, helppo ja sen verran yksioikoinen, että otin vapauden lisätä reikäraidan joka komanteen hammasriviin. Kaulanlämmittimenä malli on makuuni vähän turhan matala ja luisu - asusteena sinänsä hauska. Valitettavasti en ehtinyt hommata tähän hätään käyttäjäkuvia. Valoisa vapaa-aika on kortilla ja luottomallit omilla teillään. Arvostan muiden blogeissa kuvia, jotka havainnollistavat, miten huivi - tai mikä tahansa neule - asettuu käytössä. Inspiroivat semmoiset kuvat. Että anteeksi laiminlyöntini.

Tuonne männyn latvaan aurinko osui tovin juuri ja juuri. Hyvä niin. Esim. Utsjoen asukeille aurinko nousee seuraavan kerran 16.1.2017.
Koska jemmassa oli pari palloa samaa luistavaa lankalaatua toisen värisenä, tikuttelin toisen mokoman. Eikä värin kanssa tarvinnut taistella lainkaan!

Tiedämme, että avaruusmatkailu laihduttaa ja kuihduttaa tasapuolisesti niin astro-, kosmo- kuin taikonautinkin. Sama pätee näköjään lankoihin. Etiketin mukaan kerässä on 150 grammaa lankaa, mutta huivi, johon käytetään metriä vaille kerä, painaa 140 g.

Malli: Hitchhiker/ M.Behm, maksullinen ohje Ravelryssä: http://www.ravelry.com/patterns/library/hitchhiker 
Lanka: Austermann Step 6 Irish Rainbow colours, 75 % villa, 25 % polyamidi, 150 g = 375 m, puikkosuositus 3-4, väri 628 & 630
Puikot: Bambupyörö 3,5 tai 4
Menekki: 140 g/ huivi
Valmis: 12/2016
Fiilis: Joo tai ei tai sittenkin ehkä, juu ei, mutta toisaalta. Ja toisaalta... -kin.

2 kommenttia:

 1. Olipas painava viimeinen metri :D
  Kiva tuli tuosta ekastakin huivista, tässä väri on mun silmään ihan omiaan, just hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepjep :-) Huiviin tuo sini-vihreä taipui loppujen lopuksi ihan nätisti.

   Poista